A Limp Bizkit Budapesten!

„Úgy érzem magam, mint egy lottyadt piskóta..!”-mondta Fred Durst egyik haverja egy másnapos reggelen.

…hát igen! Egyre gyakoribb, hogy az aktuális nemzetközi trend élvonalbeli képviselői lépnek fel Magyarországon. Ilyen esemény a Limp Bizkit koncertje is! Méghozzá nagyon is közeli időpontban, március 23-án. Helyszín a Budapest Sportaréna. A jegyek árusítása még január folyamán megkezdődik.

A Limp Bizkit karrierje 1994-ben kezdődött amikor is a Korn Jacksonville-ben turnézott és a tagok csináltattak néhány tetkót Frednél, aki a legközelebbi találkozásukkor egy demo kazettát adott nekik, amit a Korn-tagok továbbítottak producerüknek. Így aztán a Limp Bizkit a Korn segítségével vágott neki a music business-nek.

A zenekar tagjai: John Otto (dobos), Sam Rivers (basszusgitáros), Wes Borland (gitáros –2001- ig) 2001-től Mike Smith (gitáros) , Leo "DJ Lethal" Dimant, és a rikító piros baseball-sapkájáról könnyedén felismerhető frontember, Fred Durst.

Néhány szó a tagokról

Fred nem „csupán” egy átlagos rockénekes. A dalszerzés mellett rendezett már videóklipet, írt forgatókönyvet és rengeteg remixet is elkészített. Egyszemélyben botrányhős, énekes és médiasztár, plusz az Interscope nevű lemezkiadó cég igazgatóhelyettese, szabadidejében profi gördeszkás és egy hétéves kislány édesapja. Börtönben is ült miután feleségének szeretőjét alaposan helybenhagyta. Ezenkívül sikerült egy új stílust teremtenie, amivel további rajongókat gyűjtött magának.

DJ Lethal 1991-től 1996-ig a House Of Pain dj-je volt, felbomlásuk után csatlakozott a Limp Bizkithez.

John Sam unokatesója. 17 éves korától jazz dobosnak tanult, mellesleg egykor egy jazzbanda tagja is volt.

Sam (John unokatesója) korábban tubán is játszott. Gitárjátékát gyakran hasonlítják a Korn basszistáéhoz (jó kis elismerés, nem?).

Első albumuk a Three Dollar Bill Y'all címet viselte, ekkor még fizettek egy rádiósnak, hogy adja le a számaikat. Hipp-hopp-pal és rap-pel megbolondított rockzenéjük azonban egy egészen újfajta stílust teremtett, ami egyre nagyobb népszerűséget hozott a zenekarnak nemcsak külföldön de itthon is.

A totális áttörést második albumuk a Significant Other jelentette. Ezen a lemezen ötvözték igazán a rap-et a rockkal és remek break számok is kerültek rá. Az albumról a "Nookie," "Break Stuff" és a "Re-Arranged," a billboard listájának az élére tört és maradt is az első tíz között majdnem egy évig mialatt több, mint 6 millió példány kelt el belőle. 2000-ben a Grammy-díjra jelölték a bandát a legjobb rock előadó és a legjobb album kategóriában.

Ugyanebben az évben a ”Nookie”-t az MTV Video Music Award-on szintén két kategóriában jelölték, majd ugyanebben az évben a ”Break Stuff” nyert is a legjobb rock videó kategóriában.

Harmadik stúdióalbumuk, a Chocolate Starfish And The Hot Dog Flavored Water, amely a Flip/Interscope Records gondozásában jelent meg, tovább erősíti a meggyőződést, hogy pillanatnyilag az egyik legütősebb, legaktuálisabb zenekar a Limp Bizkit. Ráadásul olyan srácok, akik nemcsak élnek a népszerűségből és közben fanyalognak, hanem imádják rajongóikat és a maguk módján nagyon is tisztelik a környezetükben azokat, akiknek köszönhetik, hogy ma a top-on vannak. Fred: “A rajongóink segítenek mindig elérni egy újabb, magasabb szintet. Azt hiszem, együtt növünk fel velük. ..és sohasem fogunk csalódást okozni nekik.”

2001 októberében a gitáros Wes Borland kilépett a zenekarból kocára téve ezzel a Limp Bizkit működését. Az első sokk fényében tűnt úgy, hogy Borland nélkül a Limp Bizkit sosem lesz a régi. Fred csalódottan más vizekre evezett: megküzdött Eminemmel, flörtölt Britney-vel DE(!) azért vett egy új baseball sapkát és egyszercsak rátaláltak az új és megfelelő gitárosra, így Mike Smith-szel együtt elkészítették a zenekar új albumát Results May Vary címmel, amely 2003 szeptember 22-én jelent meg.

Az album platina lemez lett az Egyesült Államokban, aranylemez lett Kanadában, Portugáliában, Svájcban, Indonéziában, Tájföldön, Ausztráliában és Új-Zélandon, ezüstlemez lett az Egyesült Királyságban.

Világszerte összesen 2 millió példány talált belőle gazdára! És ez még csak a kezdeti pár hónap!

A Results May Vary második kislemez dala a „Behind Blue Eyes”, amely a Gothica című film betétdala. A film egyik szereplője Halle Berry, aki emiatt aztán szerepel a Limp Bizkit videóklipjében is !!! Egészen pontosan Fred forró csókot vált a gyönyörű Oscar-díjas színésznővel.

Limp Bizkit diszkográfia:

Three Dollar Bill, Y’All (1997)

Significant Other (1999)

Chocolate Starfish& The Hotdog Flavored Water (2000)

New Old Songs (2001)

Results May Vary (2003)

2004. január 21.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster