Sport, látvány, buli, Slipknot

Sport Sziget - 100% buli, 0% belépő

A nyári fesztiválözön warm-up bulija, a háromnapos – ingyenes - Sport Sziget Fesztivál június 11-13 között várja a Népstadionkertbe az érdeklődőket. Az idei immár az ötödik alkalom, hogy a suliszezon végeztével tömegek indulnak a már megszokott helyszínre, ahol napközben megannyi sportolási lehetőség, látványos sportbemutatók, délutántól az estébe torkollva koncertek és a végén fergeteges partyk várják az ország apraját-nagyját. A Sport Sziget nem csak egy könnyed bemelegítés a nyári fesztiválkínálatra, hanem az első igazi „megmérettetés” is, az iskolapadból, vagy akár a munkahely egyhangúságából kiszabadulva az első nyári „erőpróba” a sport és a bulik terén egyaránt.

A látogatók már megszokhatták, hogy a változatos szabadidős-, verseny- és extrém-sportfelhozatal mellett, gazdag zenei kínálatot is ígér a Sport Sziget. A hazai élvonal koncertjein túl idén ismét nemzetközi sztárok is szórakoztatják a nagyérdeműt. A napközbeni bemelegítés után igazi sprintre vált 12-én, szombaton az esti program: a Slipknot koncertje azokat is bizonyára megmozgatja, akik előtte csak nézték az eseményeket.

Kevés olyan progresszív és hiteles zenekar létezik a jobbára és általánosan csak nu metalnak nevezett territóriumban, mint a június 12-én végre Magyarországra, egészen pontosan a Sport Szigetre érkező amerikai Slipknot. A Slipknot úgy lett színterének vezető zászlóshajója, hogy nem szippantotta be a zeneipari trend, sőt maga kezdte formálni a trendet úgy, hogy mindaz a lendület, amellyel a távoli Iowából érkezett az amerikai zeneipar fővárosaiba - s onnan a világ minden országába - egy pillanatra sem veszett el.

A Slipknot a ’90-es évek közepén alakult Des Moines városkában. Az akkoriban kísérletezgető disco-metalt játszó zenekar 1996-ban jelentette meg első magánkiadású lemezét régi énekesükkel Mate, Feed, Kill, Repeat címmel. A növekvő bizonyítási egy újabb demót termelt ki, amelybe első hallásra beleszeretett a legendás producer, Ross Robinson (Korn, Limp Bizkit, Sepultura, At The Drive-In, Amen stb.). Az ő ajánlására született meg – nehezen - a Roadrunner Records-lemezszerződés 1997-ben. Így köttetett meg a lemezkiadó legnagyobb biznisze.

Sid Wilson DJ #0, Joey Robinson dobos #1, Paul Gray basszusgitáros #2, Chris Fehn ütős #3, Jim Root gitáros #4, Craig Jones samplerek #5, Shawn Crahan ütős #6, Mick Thompson gitáros #7, Corey Taylor énekes #8 első komoly turnéfellépése az 1999-es Ozzfesten volt. A kisszínpadon szorongó kilenc zenész, az eddig még soha nem tapasztalt látvány és zene kaotikus hatására az egész szakma odafigyelt. Ott és akkor az is eldőlt, hogy bár Corey Taylor nagyszerű énekes, #6, a bohócmaszkot viselő Shawn az abszolút showman a zenekarban.

Az 1999-es Slipknot című debütáló album a frusztrált, dühös, energikus zenei élményre vágyó tizen-huszonéves rajongóknak köszönhetően egy éven belül platinalemez lett, az első platina a Roadrunner történetében. Aki addig legyintett és bohóckodásnak titulálta a Slipknotot, az 2001-ben megjelent lemez, az IOWA kapcsán megbizonyosodhatott, hogy a produkció Slayer-Pantera kaliberű.

A Slipknot-történetben mindenki jól jár. A kiadó, közönség egyaránt. A zenekar egy kis időre leállt, hogy különböző projektekkel pihenjen rá a következő etapra. És az etap elindult, áprilistól ismét turnén a zenekar, május 25-én új lemezzel jelentkezik Vol. 3: The Subliminal Verses címmel, június 12-én pedig a Sport Szigeten, személyesen.


Kapcsolódó linkek:

www.sziget.hu

2004. április 9.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster