Nyári turnéra indul Ákos

Ákos tizenöt éve zenél, aki Magyarországon könnyűzenét hallgat, annak nem kell bemutatni. Eddig csaknem harminc albumon énekelt, többszáz koncertet adott.

Legutóbbi turnéja, a tavalyi, nagysikerű Andante-koncepció minden fontosabb díjat besöpört: az Artisjus az év produkciójának járó elismeréssel jutalmazta, a dupla koncertkiadvány pedig az év popalbuma lett a Mahasz idei díjkiosztóján. Az Andante-előadásokat csaknem 30.000 ember látta, köztük új korosztályok is. Bízvást elmondható, hogy az akusztikus koncertsorozat és -album rengeteg új rajongót szerzett Ákosnak.

Az utolsó hangos dal című, májusi, budapesti nagykoncertje óriási siker volt: az előadás előtt két hónappal elkapkodták az állójegyeket, s a csordultig telt Kisstadionban a szakadó eső ellenére egy emberként ünnepelt a közönség. Ákos előadása a Magyar Koncertszervezők Szövetségének elnöke szerint az elmúlt három év leglátogatottabb belépőjegyes koncertje volt Magyarországon, ideértve a magyar és külföldi előadók hangversenyeit is.

Ezzel a repertoárral indul most turnéra Ákos és zenekara. A koncert a legutóbbi Ákos-stúdióalbum, az 2002-es Új törvény dalait mutatja be. Ez a kiadvány aranylemez lett és elnyerte az év rockalbuma címet is. Ezen felül régebbi, nagy sikerek, koncerten ritkábban hallható dalok és egy vadonatúj szerzemény is szerepel majd a repertoárban, a címe: Az utolsó hangos dal, innen kapta a koncert is a nevét. Mielőtt bárki megijedne vagy fellélegezne, a cím nem azt jelzi, hogy Ákos nyugdíjba megy! A bulin csaknem harminc szerzeményt játszanak majd. Minden egyes dalt újrahangszereltek erre az alkalomra, a Kisstadionban játszott repertoár is revízió alá került. Három nótára vendégként érkeznek a színpadra az éppen tíz éve feloszlott Bonanza Banzai egykori tagjai is. Mindez nem azt jelenti, hogy a BB újra összeállna, vagy hogy nosztalgiakoncert ígérkezne: nagyon is aktuális, odacsördítős buli lesz, ahol a rockzenekar viszi a prímet. A biztonsági öveket kérjük becsatolni.

A TURNÉ ÁLLOMÁSAI:

2004. július 10., szombat: SOPRON, VOLT Fesztivál, 22.00

július 24., szombat: TUSNÁDFÜRDŐ (Erdély), 21.00 - Ingyenes!

július 30., péntek: ESZTERGOM, Esztergomi Nyári Fesztivál, 20.00

július 31., szombat: SIÓFOK, Szabadtéri Színpad, 20.30

augusztus 14., szombat: ABÁDSZALÓK, Szabadtéri Színpad, 20.30

augusztus 19., csütörtök: AGÁRD, Popstrand, 20.30

augusztus 21., szombat: TIHANY, Szabadtéri Színpad, 20.30

augusztus 28., szombat: SZEGED, Szegedi Ifjúsági Napok, 20.30

Jegyek hétfőtől (2004. június 20.) kaphatók a www.akos.hu webáruházában!

Fotó: Tyukodi László - www.akos.hu


Kapcsolódó linkek:

www.akos.hu

2004. június 17.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster