Új Nirvana-album várható?

Ha lezárul az özvegy és a kiadó között dúló, szerződés körüli háborúsdi, akkor remélhetőleg hamarosan egy új Nirvana-album megjelenése várható.

Courtney Love ígéretet tett arra, hogy amennyiben ő kerül ki győztesen a lemezkiadóval vívott közelharcból, illetve ha a Hole és a Nirvana kiadója rábólint, Cobain legutolsó felvételei is végre kiadásra kerülhetnek. Love hadjárata az ellen a Vivendi Universal ellen irányul, aki tavaly bekebelezte a Geffent. Az énekesnő a szerződésben lefektetett méltánytalan kötelelezettségek miatt emelte fel a szavát és reméli, hogy ezzel új fejezetet nyitott a szórakoztatóipar jogi háttérszabályozásában. Courtney ügyvédjei Olivia De Havilland esetével érvelnek, aki 1951-ben csekélyke sikerrel szállt szembe néhány stúdiófejessel. Az eset eredményeképpen a művészek hét év után nem létesíthettek hivatalos szerződéses viszonyt Kaliforniában, ellenkező esetben cselekedetük törvénybe ütközött volna. Eszerint a Hole most már szabad préda lenne.

"Valakinek pontot kellene már tennie a dolog végére," mondja Love. "Mutass csak meg egy zeneipari szerződést egy akármilyen jogásznak. Szerintem tuti, hogy leesik az álla."

Eközben a Vivendi érdemtelen, lázító pocskondiázásnak titulálja Courtney akcióját, ami szerintük csak a média figyelmének felkeltésére irányul. Love többek között még azzal is vádolja a Vivendit, hogy lerombolják a Nirvana életművét azzal, hogy nem jelentetik meg azokat a csodálatos dalokat, melyeket Kurt írt és rögzített, és amiket még soha senki nem hallhatott. "Nem tudok karba tett kézzel ülni, véghez kell vinnem a célomat. Lehetséges, hogy én leszek a kiadók legsötétebb éjszakai rémálma; egy cuki pofi duzzadó bankszámlával, akinek viszont nincs tele a gatyája és nem fél attól, hogy egy elvi kérdés mellett szálljon síkra."

Sokak úgy vélik, hogy Love - aki férjétől megörökölte a Nirvana felvételeire vonatkozó vétójogot - feltehetőleg nem kifogásolná a soha nem hallott anyag megjelenését egy régóta vitatott box-szetten. Amennyiben persze a Vivendi beleegyezik a Hole kiadásába. Kirst Novoselic pedig nemrégiben töredelmesen bevallotta, hogy még ezen kívül is éppen elég kiadatlan anyag van "raktáron". "Hihetetlenül sok anyag van még, el se hiszem, hogy hány élő koncert, jam, videófelvétel, stb."- mondta. A felvételek kiválasztása csupán spekuláció kérdése, azonban a két utolsó, Cobain által rögzített On The Mountain, és a Drown Soda című felvételek biztos, hogy főszerepet kapnak.

2001. május 30.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster