Billy Idol - Sokk a rendszernek!

Égnekálló naposcsibe frizura, szigorú-atomkiller nézés, motoros bőrdzseki és mindenhonnan csüngenek a különböző nagyságú ezüstkeresztek. Ő Billy Idol. Már évek óta nem hallottunk róla, kivéve ha bukott a motorjával és összetörte magát.

Billy Idol
Ő teremtette meg a '80-as években és a '90-es évek elején a cyberpunk stílust (ezt próbálja utánozni-nagyon gyenge lakodalmas stílusban-a Kerozin). A cyberpunkhoz hozzátartozott, hogy a háttérben minimum két piros sportmotor díszelegjen, égjenek a kukák, robotrendőrök járőrözzenek és közben zakatoljon az elektronikával átitatott pörgős rockzene.

Talán a nagy semmittevést unta meg, vagy az elvakult rajongói cseszegették, de tény, hogy 2001.március 27-én kijön egy album, ami az öreg rocker legnagyobb dobásait tartalmazza. A címe (nem túl fantáziadúsan): Billy Idol Greatest Hits (Capitol/EMI Records). A track-ek között feltűnik egy vadonatúj dal a "Don't You (Forget About Me)", ami egy Simple Minds feldolgozás és egy eddig még ki nem adott élő, akusztikus verziója a "Rebell Yell"-nek.

A legjobb számok vannak itt felvonultatva. Ezeket a számokat szinte mindenki egytől-egyig ismeri és szereti. Aki nem szereti Billy-t, az is torkaszakadtából üvölti két fél rövid és pár sör után a bárpultnál a szöveget, ha egy-egy jobb helyen lejátszásra kerül valamelyik dal.

Billy Idol
1. Dancing With Myself - Generation X

2. Mony Mony - (alternate take)

3. Hot In The City

4. White Wedding (Part I)

5. Rebel Yell

6. Eyes Without A Face

7. Flesh For Fantasy

8. Catch My Fall

9. To Be A Lover

10. Don't Need A Gun - (single edit)

11. Sweet Sixteen

12. Cradle Of Love

13. L.A. Woman - (single edit)

14. Shock To The System

15. Rebel Yell - (live, acoustic version)

16. Don't You (Forget About Me) - (previously unreleased)

Reméljük, hogy a lehető legkevesebb késéssel ér el Európába, és hozzánk ez az anyag. Ha megjelenik nálunk is, akkor biztosan mindenki értesül róla, hiszen az öreg Billy nálunk is nagy sztárnak számított. Jó szórakozást az albumhoz és a megvételéhez szükséges anyagiak előteremtéséhez.

"Lio Getz" Zoltán lijo@index.hu

2001. április 2.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster