A rajongók ostroma…

A U2 a rajongók nme.com-ra érkezett e-mailjeire válaszolgat

Ellenállásnak nincs értelme. A kiszemelt delikvens ugyan elbarikádozhatja az ajtaját, leolthatja az összes villanyt és elbújhat a heverő mögé puffnak álcázva. Nincs menekvés, úgyis megtaláljuk. Megremegtetjük a levegőt körülötte, felmászunk a műholdra, bekúszunk a telefonvonalakba és ott leszünk a WAP-on is. Ördögi billogvasainkat és kilencágú korbácsunkat a digitális korszak modern kínzóeszközeire cseréltük le. Lehet futni és elrejtőzni, vagy kijelenteni, hogy : “a közeljövőben elzárkózom a sajtó mindennemű érdeklődése elől”…Ott leszünk és rögzítjük a hazugságokat, hogy aztán egy halántékhoz szorított töltött fegyverrel csikarjuk ki kérdéseinkre a válaszokat. Senki, de SENKI nem láthatja előre, mikor éri őt utol a Rajongók Ostroma

Talán a U2 kivétel ez alól. Az együttes, mely a Michael Hutchence emlékét kigúnyoló, ‘Stuck In A Moment (You Can’t Get Out Of)’ című kislemezét jelenteti meg a közeljövőben most Edge dublini házában izzad a billentyűzet fölött, miközben a nyáladzó és beteges NME-rajongók e-mailes kérdéseit várja, melyeket munkatársaink mintegy ezer kérdésből válogattak. A következő fél órában kikutatjuk a U2 nadrágjának minden egyes titkos, sötét zugját. Többek között megtudhatjuk, hogy miért hiszi Edge magáról, hogy ő Batman, illetve hogy mit érzett az átlagos milliomos szupersztár, miközben egy óriási citromban rekedt?

Ha konzerv zöldség lehetnél, mi lennél a szíved szerint?

Lissi

Edge: “Pálmamag.”

Láttalak titeket a Popmart-turnén Osloban. Az volt az a show, ahol az óriási citrom nem akart kinyílni. Mégis mit gondoltál, miközben ott voltál belül?

Helge Svela

Edge: “Hogy van-e mentőmellény az ülés alatt.”

Melyik volt életetek legviccesebb dala?

Phill Mann

Edge: “Akárcsak a Dalton Brothers, mi is megpróbálkoztunk a ‘Tequila Sunrise’-zal.”

Milyen zenét hallgattatok az ‘All That You Can Leave Behind’ című szám felvételének idején és mennyiben érzitek, hogy ez hatással lett volna a dal hangzásvilágára?

Eddie

Edge: “Rengeteg popzenét hallgattunk akkoriban. Főleg Aaliyah, Sonique, Moloko, TLC, Craig David és Kelis zenéit. Ezenkívül persze elég sok rock’n’rollt is hallgattunk; mint pl. a Primal Scream, Rage Against The Machine és a Chili Peppers számait. A Moby pedig szép csöndesen beivódott az agyunkba. De csak Adam foglalkozott a mellőzöttebb dolgokkal akkoriban. Állandóan bizonyos befolyásoltság állapotában vagyunk. Az ember törekszik arra, hogy egy dal létrehozásakor kirekessze az egyéb hatásokat, de ez mégis mindig ott van a háttérben. Tudat alatt.”

Kíváncsi lennék, hogy a U2 hogyan vélekedik a Napsterről?

Antonio José Narciso

Edge:” Fontos dolog, hogy megfizessék a zenénket. A kérdés valójában az, hogy a U2 Napster-féle weboldalakon fennlévő lemez-és koncertfelvételei változtatnak-e majd ezen?

Hé Bono, cseréled a pelenkákat és e fürdeted esténként a kölyköket?

Valerie

Bono: “Hát persze.”

Bono, úgy tűnik, Te már hallhattál pár számot a legújabb REM-albumról. Tényleg annyira jó?

Lydia

Bono: “Igen, igen és megint csak igen.”

Mi az, ami a legjobban megrémiszt, és melyikőtök csinált rekordot a mobiltelefon kígyós játékában?

Caroline Phillips

Edge:” Az éjszaka közepe. A kígyós játék pedig nem egyeztethető össze a hitünkkel.

Igaz a tény, hogy Paul Hewson nem vezet valami fényesen?

Henning & Hanis

Edge: “Bármit is teszel, ne szállj egy kocsiba Bonoval.

Larry: “Hát nem túl jó a vezetésben.

Adam: “Nem jó látvány…”

Mi volt a gyermekkori álmotok? Szeretitek a palacsintát?

Andrew Takasch

Edge: “ Még ma is az álmainkban élünk. Palacsinta? Forró cucc, nyakon öntve vajjal és sziruppal. egyike azoknak a dolgoknak, amit még én is tudok főzni.

Támogattok valamilyen terrorszervezetet Írországban?

Samir Yesli, algériai menekült

Edge: “Ez valami rossz vicc? Nem, nem támogatunk semmiféle pszichopatát és gyilkost. Inkább művészeti “terroristákat” támogatunk.”

Mi lenne, ha az Internetet arra használnátok, hogy MP3 formájában értékesítenétek azokat a kalóz koncertfelvételeket, amiket a következő turnén fogtok játszani és a hasznot jótékonysági célokra ajánlanátok föl?

Anon, San Antonio, Texas

Edge: “Ez egy igazán becsülendő és tisztességes ötlet. De biztos vagyok benne, hogy a fellépéseket rövid idő múlva vagy a Napsterre, vagy valamilyen hozzá hasonló site-ra teszik föl. Így ennek nem sok teteje volna.”

Melyik a legklasszabb hely Dublinban, ahol az ember leguríthat egy korsó Guinesst?

Ben Grist

Edge: “A neve Walshes of Stoney Batter. De legtöbb dublini kocsmában jó sört mérnek. A legjobb, ha a Guinesst pezsgővel kevered, ez a Black Velvet.”

Hogyha amolyan igazi szuperhősök lennétek, milyen különleges képességekkel bírnátok?

Joanna Field

“Mindannyian igazi szuperhősök vagyunk, jól felismerhető különleges képességekkel.”

Ha egy dublini kocsmában iszogattok, ki kell fizetnetek amit fogyasztottatok?

David

“Igen, persze. Bár Dublin vendégszeretete legendás és valós, azért nem terjed ki az élet minden egyes napjára.”

Fiúk, ha egymással kellene házasságot kötnötök, ki kit választana?

Singc

Edge: “Igazság szerint mindannyian egymás házastársai vagyunk valahol. Bono és Larry házasok, Én és Adam is azok vagyunk.”

Mi a véleményetek a Radioheadről?

Ifran Muzammil

Edge: “A hangzás tökéletes, a dalaik csodásak. Az énekes hangja hallatán pedig összefacsarodik a szívem.”

Melyik a U2 kedvenc U2-albumja?

Andrew Ryan

Bono: “Mindig változik. Őszintén szólva nehéz egy ilyen kérdésre válaszolni, miután annyira sok időt töltünk egy-egy lemezzel, hogy a végén már nem is tudjuk objektíven meghallgatni.”

Edge: “Az ‘Achtung Baby’…az ‘All That You Can Leave Behind’ című dallal.”

…és minden idők kedvenc előadóművészei?

Andrew Ryan

Bono: “A Beatles.”

Edge: “The Velvet Underground.”

Larry: “Elvis.”

Adam: “Bob Marley.”

Ha tegyük fel mind a négyen úgy igazán nagyon összevesznétek, ki lenne az, aki szétrúgná a másik három seggét?

Joanna

Adam:”Bono.”

Edge:”Bono.”

Larry:”Bono.”

Bono:”Én.”

Mi bosszant titeket leginkább egymással kapcsolatban?

Joanna

Edge:” Az idevágó kérdések leginkább olyanok szoktak lenni, hogy ‘Hogyan boldogultok egymással az együttesen belül?’ vagy ‘Az ember egy idő után kinő az együtt zenélésből?’ Ahogy öregszik az ember, ezt egyre keményebbnek látja és egyre kevésbé viseli el a súrlódásokat. Számunkra ezek a súrlódások csak azt jelzik, hogy még mibndig életben vagyunk.”

Ellátogattatok-e már valaha az Internetes U2 chatprogramba?

Inbal aka Mofo-girl

Adam: “Igen, egy pár éve jómagam is becsöppentem a programba. Megpróbáltam a leghomályosabb kérdéseket is megválaszolni, de rá kellet jönnöm, hogy csupa rossz választ adtam az emberek kérdéseire.”

Melyik az a dal, amiről azt kívánjátok, bárcsak ti írtátok volna?

Paul Hughes

Bono:”Egyszerűen nem tudom kiverni a fejemből Bob Dylan ‘Visions Of Johanna’ című számának sorait: “Nem mókás, ahogyan az éjszaka játszadozik veled, miközben csak egy kis csendességre vágysz/Mindannyian itt ülünk lehangoltan, de megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy ne látszódjon rajtunk.” Hát ez úgy jó, ahogy van.”

Edge:” A Beach Boys ‘God Only Knows’ című száma.

Mit gondoltok, hol lennétek és mit csinálnátok most, ha Larry nem tűzte volna ki azt a bizonyos cédulát az iskolai hírdetőtáblára 1976-ban?

Sandeep Rampall

Edge:”Fogalmam sincs, de egy biztos, nem lenne ilyen mókás az életem.”

Ha a ‘80-as években bárki előre megmondta volna nektek, hogy a ‘90-es évek vége felé egy óriási citrommal rongyoltok körbe a világon, feloszlattátok volna az együttest egy punk ellenes roham alkalmával?

Mark Egan

Edge: “Soha nem azonosultunk a punk zene negatív oldalával és azt ne felejtsd el, hogy egy olivabogyóval tarkított, 80 láb hosszú fogpiszkáló is volt a citromon.”

Rocksztárként valószínűleg kérdések ezreit teszik fel nektek folyamatosan. de biztos vagyok abban, hogy van egy olyan, amire mindig is szerettetek volna válaszolni, azonban soha senki nem kérdezte meg még tőletek. Melyik ez a kérdés és mit válaszolnátok rá?

Christine

Edge: “ Miért hívnak titeket U2-nak?” A válasz: “Törődj a saját dolgoddal.”

Melyikőtöknek van a legnagyobb bránere?

Colin Bison

Edge:” Adamnek.”

Bono: “Adamnek.”

Larry: “Adamnek.”

Adam: “Nekem.”

A kicsit sikamlós bráner téma után a fiúk pár hordócska Black Velvet reményében a Walshes felé veszik az útirányt még mielőtt újra egy világmegmentő akcióra kérnék fel őket. A citrom utazás biztonsági hátterét letisztázva pedig visszavonul a Rajongók Ostroma és immáron bölcsebben cammog tovább…érdekes fickók…

2001. március 3.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster