2001 - Mi várható a brit- rock világában?

A következő 12 hónapban izgalmas dolgok történnek majd a rockvilágban. Az alábbiakban szemezgettünk a 2001-es év várható eseményeiből és felsoroltuk az érdekesebbeket és fontosakat. Kristálygömbök és tealevelek felhasználásával kiválasztottuk azokat az együtteseket, fesztiválokat, albumokat, turnékat, klubokat és filmeket, amelyek a legjobbnak ígérkeznek az előttünk álló évben.

Ha idén meglepetésben szeretnél részesülni, ne olvass tovább...

  1. 2001-ben új albummal tér vissza a Manic Street Preachers, hogy visszahódítsa elvesztett koronáját.

  2. A Radiohead elkészítette ötödik albumát, az Amnesiac-ot, ami április környékén kerül a boltokba.
  3. A Chemical Brothers kicsit elnyújtja új albumának elkészítését, de ez év végére, vagy legkésőbb 2002 elejére biztosan elkészül a várva várt anyag.

  4. Steve (menedzser) a Limp Bizkit terveiről: " Úgy néz ki, hogy januárban Japánban turnézunk, ahol három fellépést vállaltunk Tokióban és Osakában, majd Ausztráliába megyünk. Először járunk Ausztráliában. Egyszer már úgy volt, hogy játszunk ott, de John Otto gördeszkázás közben eltörte a kulcscsontját, így nem mentünk.

  5. Eminem február elején Manchesterben és Londonban lép fel, ami ott bizonyára az év zenei eseményének számít majd. A jegyek fél órán belül elkeltek, így nagy gondban lehet az, aki még nem vette meg.

  6. A Primal Scream visszatér a stúdióba, hogy összedobjon néhány ötletet. Az év végére szeretnének jelentkezni új dalaikkal a közönség előtt.

  7. A Cream nevű szuperklub Brightonban is megnyitja kapuit. Bár a szervezők titkolóznak, azért a szeptemberi nyitás és a Fatboy Slim rezidencia biztosnak tűnik.

  8. Májusban nyit az Ibiza-i szuperklub, a Pacha kistestvére Londonban. Frankie Knuckles és David Morales neve merült fel, amikor a 800 férőhelyes klub rezidens DJ-ire terelődött a szó.

  9. 2000 közepén úgy tűnt, hogy a világhírű londoni klub, a Home bajba került. Danny Rampling és Paul Oakenfold nagyon hirtelen hagyta ott a szórakozóhelyet, és a rémhírterjesztők már látták a klub végét. Szerencsére épp az ellentéte igazolódott be, hiszen Danny Tenaglia és Danny Howells vezetésével a Home újra fényesen csillog 2001-ben is.

  10. Bedrock, London

    Senki előtt sem titok már, hogy John Digweed csütörtöki estéi Európa legforróbb hétköznapi partijai. 2001 várhatóan a progresszív trance éve lesz, így a sorbanállással eltöltött idő valószínűleg hosszabodni fog.


  11. A The Rock Bristol harmadik újdonsült klubja, ahol nem más tart pénteki rezidenciát, mint Mr. Nick Warren, akinek neve és játéka a magyar klubbereknek sem hangzik ismeretlenül. 2001-ben valószínűleg még nagyobb hírverést kap majd az elismert szórakozóhely.

  12. A Fabric-kel is hasonló a helyzet, hiszen szombati tech-house és progresszív éjszakák immár kibővültek James Lavelle nevével fémjelzett drum 'n' bass-szel is.

  13. A dance-rock fenegyerekei, a Prodigy még mindig a stúdióban vannak, és új lemezükön dolgoznak, ami akkor jelenik meg, " amikor elkészül " -- valószínűleg ez év folyamán. Időközben február 19-én Leroy Thornhill megjelenteti debütáló albumát, a Beyond Any Reasonable Doubt -ot

  14. Basement Jaxx reméli, hogy január végére befejezi albumuk munkálatait, így a lemez május végén már a boltokban lehet. Nem mondhatják el, mire számíthatunk, mert meglepetésnek szánják az új lemezt. Eredeti, érzelmes, extatikus lesz és egyben irányadó is, hiszen mindig valami újba fognak. Az együttes tagjai azt remélik, hogy 2001-ben az előadók végre friss zenékkel állnak elő, mert a slágerlista szerintük már megtelt a hallgathatatlan popzenével. Olyan fiatal és friss emberek megjelenésére számítanak, akiket nem érdekel majd, mennyi pénzt keresnek, hanem csak jó zenét készítenek

  15. Bombasikerek a mozivásznon

    Emberevő disznók, emberi agyak ebédre, teljesen elmaszkírozott Gary Oldman -- ezek mind szerepelnek Ridley Scott új filmjében, a Hannibálban. A film a Bárányok hallgatnak folytatása, ahol Anthony Hopkins játssza Doktor Lectert és Julianne Moore ugrik be Jodie Foster helyett Clarice Starling szerepébe.
    A Jurassic Park III-ban még több dinó és gyík terrorizálja Sam Neillt, Laura Dernt és Téa Leonit. A speciális effektek várhatóan teljesen le fogják nyűgözni a rajongókat.
    A Tomb Raider-ben Angelina Jolie beteljesíti a srácok álmát, hiszen ő személyesíti meg Lara Croftot a klasszikus játékra épülő akciófilmben. Lesz lövöldözés, mászás, vízalatt úszás és -- igen -- lesz feszülő naci is.
    Ez évben mutatják majd be a világ legdrágább filmjét (a költségvetés eddig 145 millió dollárról szól), a Titanic vetélytársát, a Pearl Harbour-t. Egy szerelmes történetet mutat be, ami a Pearl Harbour-i légitámadás idején játszódik (Ben Affleck és Kate Beckinsale az új Leonardo és Kate), és valószínűleg egyesíteni fogja a romantikus filmek csöpögősségét és a Ryan közlegény megmentése típusú véres jeleneteket. A Celine Dion filmzene csak idő kérdése.

New Musical Express

2001. január 29.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster