Anastacia - Fehér nő fekete hanggal

Anastacia
Michael Jackson személyesen hívta fel Anastaciát, hogy szerződtesse a saját kiadójához, Elton John pedig duettet énekelt vele. Olyan eredmények ezek, melyeket kevés ifjú előadó tud felmutatni.

A 27 éves énekesnő épp azon gondolkodott, hogy feladja az álmait, és pályát módosít, amikor valaki a kezébe nyomott egy szórólapot, melyen az MTV egyik showjába kerestek táncosokat.

"Elmentem a válogatásra, a legjobbat reméltem és sikerült. Meglepett a dolog, komoly népszerűségnek örvendő show volt, boldog voltam, hogy megkaptam a lehetőséget. Napi 50 fontnyi összeget kerestünk, ami nevetséges összeg, de nem érdekelt, máris úgy éreztem magam, mint egy szupersztár."

Mesébe illő.

Az időzítés tökéletes volt, nem volt már elég pénze, hogy a lakbért kifizesse, kitették a Beverly Hills-i szépségszalonból, és minden alkalommal, amikor átvette a munkanélkülieknek járó csekket, elvesztett egy darabot az önbizalmából. Ha valaki akkor azt mondta volna neki, hogy három év múlva a pop egyik legkiemelkedőbb reménységének fogják tartani, a hasát fogta volna a nevetéstől.

Szerencsére mindez már a múlt.

Az MTV-n keresztül szerepeket kapott zenés videókban, és nemsokára megpróbálkozott a saját hangját is 'eladni'.

"Próbáltam énekelni csapatokban, country zenekarokban, szinte mindent megpróbáltam, de mindenhol visszautasítottak. Volt idő, amikor azon gondolkodtam, abba kellene hagyni, nem bírok már több "sajnálom"-ot elviselni, ugyanakkor muszáj volt valamit kezdenem magammal, lassan már arra sem volt pénzem, hogy kaját vegyek."

Szerencsére Lisa Braude meghallgatta őt, a managere lett, eljuttatta őt a legfontosabb helyekre, fizette számláit, sőt: állta Anastacia repülőjegyének költségeit, amikor nagymamája temetésére kellett utaznia.

Lisa bátorítására elindult az MTV tehetségkutatóján, ahol erőteljes hangjával abszolult lehengerelt mindenkit. Innen már egyenes út vezetett a sikerhez.

Anastacia
"Azt hittem, megint be fogják vágni az orrom előtt az ajtót, de a dal - ami később az első single is lett, és amit egyébként ő maga írt -, az I'm not that kind magával ragadta a közönséget. Az MTV vonalait megbénították azok a hívások, amelyek utánam érdeklődtek, hihetetlen volt, annyira hozzá voltam szokva ahhoz, hogy minden balul sül el, hogy ezt a sikert fel sem bírtam fogni."

Akkor kezdte igazán elhinni, hogy végre bejött, amikor Michael Jackson lemezcége, az MJJ Music kereste őt, a vonal másik végén pedig a popkirály szólt a telefonba.

"Ez már tényleg sok volt, kaptam ajánlatokat másoktól is, de maga Michael hívott, nem tudtam neki nemet mondani, tudtam, hogy ha rám szánta az idejét, akkor igazán komolyan gondolja."

1999 februárjában aláírták a szerződést a Sony-val, és elkezdték az első album, a Not That Kind felvételeit.

Szeptemberben az első single, az I'm Outta Love Nr.6-ként debütált, és az első 20 között maradt kilenc hétig.

Rengeteg duett felkérést kapott, Elton Johnnal énekelt a Madison Square Gardenben.

"Mindenkinek elmondja, mennyire óriási vagyok, és én annyira büszke vagyok erre. New Yorkban együtt énekeltük a 'Saturday Night's Alright For Fighting' című dalt, utána odajött, megölelt és csak annyit mondott, büszke rám. Teljesen elolvadtam. Úgy éreztem, mintha az apám lett volna. Életem egyik leggyönyörűbb pillanata volt. Ezután nem vontam már kétségbe, hogy eljött az én időm.

Azelőtt csak hitegettem magam, hogy egyszer lesz egy lemezszerződésem, aztán lett.

Utána nem hittem el, hogy egy egész albumot fel fognak venni velem, de megtették. De azt, hogy ez a lemez meg is jelenjen, és az emberek meg is vegyék már a legvadabb elképzeléseimet is felülmúlta."

Hát igen, Anastacia, mi hiszünk benned, minket már meggyőztél, most itt az idő, hogy te is elhidd, nem csak álmodsz.

"Fura, minden olyan rózsás, és mindig arra gondolok, ez túl szép, hogy igaz legyen, pedig igaz. Egyszerre minden brilliánsan működik, és nincs mentségem arra, ha nem hiszek magamban eléggé. Furcsa, de óriási érzés."


Kapcsolódó linkek:

http://www.anastacia.com/

2001. január 25.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster