Suede-vég?

Fagyos izlandi kiruccanás

Suede

A Suede-ék azt állították, ahhoz, hogy egy koncerten kipróbálhassák az új anyagukat, olyan messze kell kerülniük Londontól, amilyen messze csak lehetséges. De Izlandon sem tűnnek túl boldognak!

A banda ezévi egyetlen koncertjét itt tartotta. Emberemlékezet óta az első hivatalos fellépésük volt ez a Reykjavik-i Iceland Airwaves Fesztiválon tartott koncert. Kudarcnak tűnt a vége, amikor visszautasították a sajtókonferencián való aktív részvételt.

A tagok a riportereknek elmondták, hogy kezdettől fogva elutasították a két nappal a koncert előtt tartott sajtókonferencián való megjelenést. Végül mégis megjelentek, de olyan feltételekkel, hogy sem a zenekarról, sem a tagokról, sem az új albumról nem szabad kérdéseket feltenni!

A csalódott zsurnalisztákat tájékoztatták erről, akik láthatóan szófogadókká váltak, inkább a szintén jelen lévő The Flaming Lips-hez és a Thievery Corporation-höz intézték kérdéseiket. Csak a legkeményebb lelkületűek merték a Suede tabutémáit finoman érinteni.

Ezért végeredményben a zenekar csak keveset árult el jelenlegi zenei irányultságáról. Csak annyit voltak hajlandóak elárulni, hogy rövidesen stúdiófelvételekbe kezdenek, s az új lemez valamikor a jövő évre várható.

Részletek a sajtókonferenciából:

"Szombaton milyen számokat terveztek játszani?"-kérdezte egy riporter.

Brett: "Kilenc új számot adunk elő."

Mat: "Szombaton majd meghallják, milyenek!"

Brett: "Épp a lemezírás közepén állunk. Még nem fejeztük be, csak félúton járunk. Nem is olyan ez egyelőre, mint egy új lemez, inkább mintha csak magunknak játszanánk."

Ezután felmerült a kérdés, vajon merőben más lesz-e az új lemez, mint a 'Head Music'.

Brett: "Egyelőre, miközben írjuk, olyan akusztikusnak tűnik. De ha a stúdióban leszünk, megváltoztatjuk a dalokat, a struktúrát, a szöveget, a dallamokat.

Amiket most csinálunk, azok ilyen, ...selejtek. Jelenleg csak folyik szépen a munka.

Ezután azt kérdezték a zenekartól, hogy miért adnak koncertet Izlandon.

Brett: "Szerintem azért, mert itt ezelőtt még sohasem játszottunk, és ki akartuk próbálni az új dalokat. Játszottunk már majdnem mindenhol, és most az izgatott bennünket, hogy Londontól olyan távol kerüljünk, amennyire csak lehetséges."

Egy másik kérdés arra irányult, hogy vannak-e már munkacímei a daloknak.

Mat: "Ja. A dal, B dal, C dal, stb."

Brett: "Hát, még csak dolgozunk rajtuk, ezért nem is igazán nevezzük őket semmilyen néven."

2000. november 29.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster