Ash: Mindenkinek tetszeni fog az új album

Ash
Tim Wheeler, az Ash frontembere visszatérésükkor így üzent a rajongóknak: „Már alig várjuk, hogy turnéra induljunk, hogy ismét az emberek között legyünk. Szerintem mindenkinek tetszeni fog az új album.

Az Ash hat hetes andalúziai tartózkodással, Spanyolországban készítette az új lemez felvételeit, amivel kapcsolatban Wheeler így nyilatkozott:

„Előnyt kovácsoltunk az érvényes szerzői jogi szabályokból. Éjfélig megállás nélkül dolgoztunk, aztán irány bulizni, reggel hatkor pedig haza. Ez volt a szokásos munkamenet. Egész jól működött ez a spanyolországi dolog. Egy kis napsütés…. S mindenki jobban tudott összpontosítani, nem volt annyi stressz. Így elmondhatom, hogy az új lemez felvételén jó volt légkör.”

Arra a kérdésre, hogy az új anyag mennyire hasonlítható össze az ’1977’ nyers popjával, illetve az érettebb ’Nu-Clear Sounds’-dzal, Tim azt mondta: „Keveréke is a kettőnek, de előrelépés is. Tele van jó dallamokkal, jó szövegekkel és erős gitárokkal.”

Ezek szerint tehát klasszikus Ash-projekt.„Komolyan büszkék vagyunk rá!”-mondja Wheeler a Londonban keverés alatt álló lemezről. „Már alig várjuk, hogy menjünk, és játszhassuk a dalokat. Az egész banda nagyon rá van izgulva. Pár dalt már előadtunk élőben, a ’Shining Light’-ot, és a ’Walking Barefoot’-ot. A ’Shining Light’ az egyik esélyes, hogy ez legyen az első kislemez. Remélhetőleg januárban már a boltokban lesz, az album pedig tavasszal jön ki. Még nincs címe,de a menedzserük mindenkinek azt mondja, hogy ’Greatest Hits’ lesz a címe.”

A zenekar egyébként még egy új számot fog felvenni, ez a lemezen nem szereplő dal a ’Warmer Than Fire’, különféle weboldalakró novemberben már letölthető lesz. Videó is készül hozzá.

„Akár kislemez is lehetne!”- lelkesedik Tim. - Spanyolországban készítettük a videóklipet. Volt egy öreg zongorám, levittük Spanyolországba,s belehajítottuk egy régi, elhagyott medencébe.”

Az új anyagot élőben az ASH turnéján ismerheti meg a közönség. A turné állomásait rajongók szavazták meg, így sok olyan megálló is szerepel a listán, ahol eddig nem sokszor járt a zenekar.

„Lesznek elég különleges helyszínek. Kis helyek, 200, 500 férőhelyesek is. Tehát ott játsznk mindenki orra előtt. Teljesen jó lesz.”

2000. november 24.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster