A vérebfalka

Azaz: The Bloodhound Gang. Az utóbbi kb. egy évben Európában is nyomja őket a média. Láthatjuk a klipjeiket, hallhatjuk őket a rádióban. Ideát a majmos "The Bad Touch"-csal futottak be. Talán azért, mert csak ez a szám volt szalonképes a pityi-putyi zenéket játszó zenei televízió(k)nak, rádióknak. (A magyar zenetévé(k), rádióadók sajnos ezen a téren az élvonalba tartoznak.)

Pedig tudnak ám ők igazán kemények is lenni, mint utóbb kiderült. Sőt az első klipjük, amit nálunk (ritkán) látni lehettet, egy zúzósabb számból készült, az "Along Comes Mary"-ből. Zenei stílusuk - ha lehet egyáltalán ilyenről beszélni - igen széles. Az igénytelen punk-rocktól kezdve, a nyálas 80- as éveket idéző szinti-popon keresztül, a rap-hardcore-ig mindenfélét játszanak, főleg ezek ízléstelen egyvelegét. És pont ez az, ami megadja a hamisítatlan feeling-jüket.

A zenekar frontembere a Jimmy Pop "művész"-névre hallgató énekes-szövegíró, aki saját bevallása szerint is totál idióta. Ő írja az összes, a jóízlés határát jócskán súroló, sőt át is szaggató szöveget, ami tulajdonképpen a zenekar sikerének a fő titka. Emellett gitároz(gat)ik is. Szó van itt tolókocsis lányról, akinek nincs lába, és fura dolgok történnek vele, Chasey Lain-ről a híres amerikai pornósztárról, a vagináról, és bújtatva a marihuánáról. Meg ilyenek, hogy "Csókolj meg ott, ahol vicces a szagom".(állat)

A zenekar többi tagja sem átlagos faszi. Ott van például a félvér basszer, Evil Jared Hasselhoff, aki egy legalább 2 méteres, kigyúrt állat. Vagy a deejay-ként közreműködő D.J.Q-Ball, aki az éneklés terén is büntet Jimmy mellett, és az elektromos ketyeréket kezeli. A gitáros magát csak Lüpüs Thünder-nek hívja (ez nyílván valami régi story). A dobokat pedig Willie "The New Guy" (az Új Fiú) szaggatja, aki Spanky G.- a régi dobos helyett került be nemrég a csapatba. Spanky a főiskolát választotta a zenélés helyett, ezért váltak el útjaik.

A zenekar először 1993-ban adott ki egy-két demót még nem ebben a felállásban. 1995-ben adták ki első albumukat, a "Use Your Fingers"-t, amin volt már egy-két nagyon jó dal, azonban ezeket csak mostanában szedik elő. A következő, "One Fierce Beer Coaster" című albumuk hozta meg a sikert számukra (1996). Ezen már igazi slágerek voltak, mint pl. a "Kiss Me Where it Smells Funny", vagy a "Fire Water Burn".(Érdekes, az ezekhez tartozó klipek is csak most kerülnek elő.) Ezután következett az ugyancsak nagy port kavaró "Hooray for Boobies"(Éljenek a csöcsök!), amit '98-ban adtak ki. Ezen volt hallható többek között a "The Bad Touch" és a már korábban egy filmzene-albumon megjelent "Along Comes Mary".

Bloodhound
Legnagyobb sikerük kontinensünkön, Németországban van. Aki figyelemmel kíséri a német tévék, zenetévé adásait, az láthatja, hogy sok meghívást kapnak. Egyik éjszaka egy show-műsorban léptek fel. A műsorvezető Jimmy Pop-ból próbálta kihúzni pár szavas német tudását. Ezután felhívták Jimmy muterját és valamit csevegtek egymással, majd a zenekar előadta a "Vagina" című számát. Mindeközben Jared - ha jól láttam - kotont osztogatott a meglepett közönségnek. Egy másik alkalommal egy németországi koncertjükön lehányták, leköpködték egymást, majd az est fénypontjaként felrángattak egy pár csajt a színpadra és lesmárták őket. Egyszóval fasza gyerekek. Legutóbb a VIVA díjkiosztóján léptek fel a németeknél, a "The Bad Touch"-csal.

Magyarországon is hozták a formájukat. A Szigeten a rengeteg slágerük eljátszása mellett nagy show-t csináltak a színpadon. Felhívtak egy önként vállalkozót, hogy 100$-ért igyon meg egy tálca Coca-colát (a Pepsi-Szigeten!), majd ezt öblítse le egy rekesz tejjel. A srác nyílván nem tudta ezt a feladatot teljesíteni, aminek a célja egy jó kis hányatás-fosatás lett volna. Éppen ezért nemes egyszerűséggel 20 dollárért, Jimmy Pop lesmárta a meglepődött komát. A koncert egyébként atomkirály volt. Aki ott volt, az biztosan végigpörögte az egészet. Nekem sikerült egy autogrammot is nyúlnom Jared-től. (Szegény arc békésen sörözgetett, beszélgetett a Nagyszínpad előtti placcon, míg tesóm fel nem ismerte. Erre megrohanták vagy ötvenen.)

Bíró Zoltán

Kíváncsi vagyok, hogy ezek a majomjelmezes komák milyen anyaggal jönnek ki legközelebb. Annyi már biztos, hogy a németeknél már látható a legújabb klipjük. A szám a Sikoly című horrorfilm paródiájának, a Scarry Movie-nak a betétdala, és ezen a soundtrack-en is jelent meg. Tehát legközelebb ilyen formában találkozhatunk velük. Ja, és ÉLJENEK A CSÖCSÖK!

Lio Getz (BZ) lijo@index.hu


Kapcsolódó linkek:

http://www.bloodhoundgang.com/

2000. október 16.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster