Elastica

Justine: jobb az egyedüllét

Justine Fisherman a "The Maker" c. lapnak beszélt ex-barátja, Damon Albarn nélküli élet előnyeiről. A hölgy azt állítja, hogy végre felszabadult a Blur-re igen jellemző gyűlölködő légkör alól. Meggyőződése, hogy ezzel egyúttal sikeresen megszabadult a bulvárlapok kíváncsiskodásaitól is, ami végigkísérte a popsztárral folytatott viszonyát. Az emberek készek meghallgatni az "Elasticá"-t , a "Blur" háttérbe szorul.

Justine a különéléssel kapcsolatban így nyilatkozott: " Az elmúlt nyár nagyon ösztönzőleg hatott ránk. Amíg együtt voltunk Damonnal, arról szólt az életünk, hogy a "Blur" mindenkit utál, sőt, őket is utálja mindenki. Szóval én úgy képzeltem, hogy minden más együttes egyszerűen borzasztó, és ezek is ugyanúgy gyűlölnek engem, ahogyan én őket. Valójában a nyári fesztiválok alatt több emberrel találkoztam, pl. a "Mogwai", a "Primal Scream" vagy a "Super Furies" néhány tagjával és még sorolhatnám. Mindegyikük nagyon klassz figura. Ők hisznek a zene ösztönző és kapcsolatteremtő erejében. Ez számomra felért egyfajta kinyilatkoztatással.

Végül is mi mindig úgy gondoltuk, hogy a nőknek meg kell harcolni az egyenlő esélyekért. Nem kell nagy cécót csinálni a dologból, ki kell állni és nyomni kell a zenét, persze nem árt. ha az ember hatásos is. Azt hiszem, a brit sajtó meglehetősen szexista alapon bánt velem. Megpróbálták rám húzni, hogy X kitartottja vagyok, sőt felmerült az a kérdés, hogy nem véletlenül ő írja az összes számomat is; bla, bla, bla. Mondhatom, kissé kiábrándított ez a história. Úgyhogy éppen jól jött, hogy mindenfelé járkáltunk és más emberekkel ismerkedhettem össze, akik remek zenéket játszottak. Mesés egy nyár volt, tényleg."

Elastica tisztában van azzal, hogy Amerika ilyen szempontból sokkal lazább.

"Az amerikai újságírókat nem nagyon izgatja, ki is az a Blur. Ők nem sokat fogalkoznak a körítéssel, egyszerűen csak a zenét hallgatják. Alig várom, hogy ott legyünk, mert az emberek oda se bagóznak arra, hogy ki volt az én barátom. Meghallgatják a zenét, és úgy ítélkeznek rólunk, mint egy együttesről. Közben sajnos nagyon sok hazugság és csalás vár rád az úton, amelyek közül a siker az egyik legfőbb. Teljesen elhomályosítja a látásodat."

Megkérdezték Justintól azt is, hogy mennyire boldog, hiszen mégsem egy tucat banda, hanem egy szinte kultikus státuszú együttes tagja. Így válaszolt:

"Nem igazán foglalkozom ezzel. Jelen pillanatban még messze nem vagyunk a top-on, eddig még senki se vette meg a rohadt lemezünket. Én csak egy jó koncertet akarok csinálni. A sikerrel egyébként elég nehéz valamit kezdeni. A dolog nem arról szól, hogy én megálmodom azt, hogy minket körülrajongjanak vagy ilyesmi. Az egyik felem azt akarná, hogy az "Elastica" legyen a király és rengeteg embert ösztönözzön. De ugyanakkor egyáltalán nem érdekel az együttesek tabellája. A "Blur" beleesett ebbe a hibába, de ez az egész számomra nem olyan fontos. Szerintem az ember jobban teszi, ha kimarad ebből a dologból."

Justine úgy hiszi, hogy a zene reneszánszát éli, és azt szeretné, ha ehhez az "Elastica" is hozzátenne valamit. Majd így folytatja:

"Én igazán nem csesztetni akarom az "Oasis"-t, hisz Liam remek énekes és ez a banda rengeteg embernek nagyon sokat jelent, de mégis van bennük valami.???

Úgy érzem, hogy ők már befutottak egy teljes pályát, és most eljött az idő, hogy kitörjenek a formákból, a szabályok közül, és újra tűzbe hozzák az embereket. Ebben a pillanatban most én is valahol itt tartok."

"Amikor ezt az egészet elkezdtük, nem állítottunk föl különösebb szabályokat. Én teljesen nyitott voltam arra, hogy merre induljunk. A "The Menace" c. album hosszú és fájdalmas munka eredménye. Boldog vagyok, hogy megcsináltuk, de azt hiszem, tudunk ennél jobbat is. Mostanában dalokat szeretnék írni, hogy a zenekart játszhassa azokat. Nem túlságosan izgat egy újabb lemez megjelentetése."

2000. október 3.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster