Manson és az atombomba

A fura viselkedésű halálmadár nem éppen visszafogott koncertjeiről híres. Tavaly júniusban a Southside Fesztiválon alig negyedórája tartózkodott a színpadon, amikor hirtelen ötlettől vezérelve az első sorban állókhoz vágott egy harminc kilós mikrofonállványt, majd villámgyorsan lelépett a színről. A tömeg ezután szabályosan megostromolta a színpadot, majd megjelent a rendőrség, és hatalmas bunyó kezdődött. "Erre a bulira örökre emlékezni fogok" - nyilatkozta a botrány után Manson. Az ugyancsak fellépő Live zenekar énekese, Ed Kowalczyk viszont csöppet sem volt elragadtatva: "Manson heccelte a tömeget, csoda, hogy nem történt tragédia. Ha egyszer elkapom, szétrúgom a seggét".

Az emlékezetes littletoni vérengzés után Mansont kiáltották ki bűnbaknak. Mechanical Animals című lemezének promócióját szép csendben befagyasztották, és az énekesnek külön fizettek azért, hogy ne lépjen fel. Ez még Mansonnak is sok volt. Három teljes hónapon keresztül nem hagyta el a lakását, még a telefont sem vette fel. Mint mondta, rettegett attól, ami a külvilágban les rá. Idén júliusra azonban sikerült összeszednie magát, és egy Los Angeles-i stúdióban hat dalt vett fel Holy Wood (In The Shadow Of The Valley Of Death) című lemezéhez. Ezzel az albummal kívánja Manson befejezetté tenni az Antichrist Superstarral kezdődő trilógiát. Mint mondta, az Antichrist egy dühös lemez volt, az amerikai kultúra és vallás lerohanása. A Mechanicalba több személyes dolgot vitt be, és már az önirónia is megjelent a dalszövegekben. A Holy Wood mindezek kombinációja, ugyanakkor már egy sokkal öntudatosabb, magabiztosabb művész produkciója, aki új erőforrásokat talát ahhoz, hogy lerombolja a világot. "Ezzel a lemezzel befejeződik a metamorfózisom" - nyilatkozta Manson. "Most már tényleg az a Marilyn Manson vagyok, aki mindig is lenni akartam. A legundorítóbb és leggyönyörűbb lény a Földön".

Az énekes elmondása szerint az új lemez a világ leggyűlöletesebb dolgaira emlékezteti az embereket. "Nem az a fickó vagyok, aki kisgyermekeket csókolgat, mindenkinek kezet nyújt és jótékony célokra szervez gyűjtést. Az én feladatom a rombolás. A Holy Wood erőszakra és forradalomra szólít fel. Ez a lemez az én fegyverem. Néha engem is elborzaszt, milyen erőszakos albumot vettem fel. De tudom, hogy meg kellett tennem, más soha nem csinálta volna meg helyettem. Most az emberiség elé helyezem ezt a lemezt, ezt a fegyvert. Kicsit úgy érzem magam, mint az atombomba atyja."

Manson a saját lemeze mellett egy sor más produkcióból is kiveszi a részét, amelyekben Dave Sardy és Bon Harris producerek segítik. Az énekes befejezte első könyvét is, amely ugyancsak a Holy Wood címet kapta. Nemrég elkészült egy forgatókönyvvel, amelynek megvalósításához azonban még egyetlen filmgyárt sem sikerült megnyernie. A grafomán zombi írt még egy önéletrajzot The Long Hard Road Out Of Hell címmel, amely mostanában kerül az európai könyvesboltok polcaira.

2000. szeptember 23.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster