Netrandin a No Doubt

A No Doubt azon zenekarok közé tartozik, amelyek valóban fontosnak tartják rajongóikat. Önmagukat persze ők sem tudják meghazudtolni. Így amikor botrányba fulladt internetes randevújuk a rajongókkal, senki sem lepődött meg. Tulajdonképpen mindenki valami ilyesmit várt tőlük.

Néhány nappal negyedik lemezük, a Return of Saturn megjelenése előtt a No Doubt tagjai a stúdióból chatteltek rajongóikkal. Ott volt A dobos, Adriann Young, aki szokás szerint végigpiálta az eseményt. Egyszer azt mondták róla, hogy ő a csapat adrenalinkészlete. Tom Dumont gitáros ezzel szemben végig csendben ücsörgött a sarokban. A No Doubt legképzettebb tagját sokan csak a banda zenészének nevezik. Tony Kanal basszista kezelte a billentyűzetet - a többiek nyugodt szívvel ráhagyták a dolgot, mivel ő már a gimiben is szót értett mindenkivel. Egyszer tizenöt ember előtt adtak koncertet, és azt mondta: "Ez életünk legnagyobb show-ja". Napi huszonnégy órában a telefonon lóg, ellenőrzi, hogy a menedzsment rendben viszi-e az ügyeket, és ami a legfontosabb, tartják-e a kapcsolatot a rajongókkal. Tonyról még azt kell tudni, hogy valamikor együtt járt az énekesnővel, Gwen Stefanival, bár a Return című album Ex-Girlfriend című dala nem az ő szakításukról szól. A chatelés közben Tony ennyit árult el magáról: "Jelenleg nem járok senkivel. Már találkoztam álmaim asszonyával, de lapátra tett". Gwen természetesen azonnal tagadta a dolgot.

Gwen szokás szerint kissé beteges módon állította össze ruhatárát az internetes randihoz. Rózsaszín haj, fekete póló, ugyancsak rózsaszín ábrával. Úgy nézett ki, mintha egy rajzfilmből lépett volna ki. Gwen amellett, hogy a csapat kreatív vezetőjének is tekinthető, gyakran maga is dalszöveg-írásra inspirálja kollégáit. Tom elmondása szerint a Return felvételeinél mindig közbelépett, ha amikor a zenekar túl komolyra próbálta venni a figurát. És az énekesnő nagyszerűen ért ahhoz, hogy az orruknál fogva vezesse a többieket. "Mindig tele van ötletekkel, miközben nekünk semmi sem jut az eszünkbe" - vallotta be Adrian. "Még a dobrészekbe is belepofázik, pedig fogalma sincs a dologról".

Az egyik rajongó megkérdezte tőlük, ha csak egyetlen lemezt vihetnének magukkal a Holdra, melyik lenne az. Íme a válaszok:

Tom: A Pink Floydtól a Dark Side of the Moont.
Tony: Helyes válasz.
Adrian: A Beatles Fehér albumát, mivel az duplalemez.
Gwen: Helyes válasz.

Amikor valaki azt kezdte boncolgatni, melyiküknek van a legnagyobb pénisze, már nem volt ekkora egyetértés. Később kiderült, hogy a sorozatosan perverz kérdéseket feltevő Boogerface nick mögött valójában Tony rejtőzik. Mikor a webmester megkérdezte, ha kikerülnének egy lakatlan szigetre, kit ennének meg először, parázs vita kerekedett. Tony legszívesebben Tomot kóstolta volna meg, mivel elmondása szerint neki a legkülönösebb összetételű a szellentése, és kíváncsi arra, mi zajlik a szervezetében. Ettől persze Tom teljesen kiakadt, és a stúdióban lassan kezdtek szétesni a dolgok. Apróbb tárgyak repkedtek a levegőben, mindenki harcolt mindenkivel. A webmester e következő kérdéssel próbált úrrá lenni a káoszon: mi a legőrültebb dolog, amit valaha is tettek a színpadon?

Adrian nem késett soká a válasszal: "Egyszer meztelenül stage-dive-ingoltam, aztán meg feltetováltattam a zacskóm képét az egyik rajongó homlokára." A No Doubt tagjai kétség kívül jobban élvezték a netrandit, mint a rajongók.

2000. augusztus 13.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster