Generation X- féle pop-punk

A hét legjobb új zenekara: Little Hell

A Little Hell hatodik tagja és alkalmi énekese játékosan csavargatja magát az énekesnő Lucie Johnston ujjain. De a hüllő semmi veszélyt nem hordoz a pop-punk legújabb hősnője számára.

"Szerintem mindig is megvolt" - magyarázza, amikor bámulatba ejtő hangjáról faggatjuk. Az új kislemez, a 'Emotional Vampire Sound' producere, az Oasis-szal dolgozó Owen Morris a walesi Rockfield Stúdióban ezt mondta neki: "Úgy énekelsz, mint Frank Sinatra!"

Lucie: "Biztos vagyok benne, hogy nem volt magánál."

Kezdjük a pokol tűzének urával, a gitáros Steve Ludwin-nal. A perverz gitárbanda, a Carrie ex-tagjaként ismerhetjük. Teljesen fetisizálja a hüllőket, talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy a 'Hemotoxic' kislemez B-oldalt a kígyója "írta".

"Négy napja ébren voltunk, és egyszer csak megláttam egy manót. Nem, nem hallucináltam, egy manót láttam. Egy ember volt egyébként, egy törpe."

Lucie: "Csak egy walesi volt!"

Kitör a nevetés, ahogy felfogják, hogy a teljesen kikészült Steve valószínűleg a kutyáját sétáltató Sean Moore-ral futott össze.

A 'Definiately Maybe' producerével összezárva a stúdióba a Little Hell tagjai rájöttek, hogy lepipálhatják zenében a Pixies-t, lazaságban a Placebo-t, piálásban pedig bármelyik seggfejet.

"Rockfield-ben mindenki megváltozott." -mondja a legújabb igazolás, a basszeros Bex.

"Owen Morris elmondta nekünk, hogy nem érezte ezt a fajta vibrálást egyik zenekarral sem, mint velünk az Oasis-szel eltöltött első hét felvételei óta." - állítja a Dicker testvérpár, a dobos Clive és a gitáros Dennis.

Steve: " Ó, te idióta, mindenkinek ezt mondja!!"

Órákig beszélgethetnénk egy csomó mindenről, például a Little Hell által írt, az Ash-es haverok által rögzített 'Warmer Than Fire'-ről. Vagy Steve csaknem halálos balesetéről, amikor egy hídről esett le Wales-ben. De beszéljünk inkább az 'Emotional Vampire Sound'-ról.

"Ez olyan...gyerünk, érezd kib...ttúl jól magad zene. Érted, mire gondolok, haver?" Ez Lucie jól megfontolt véleménye.

Steve még hozzáteszi: "A refrén úgy szól, hogy We bleed you/We bleed you. Tisztára úgy szól az éterben, hogy: Come on, we need you (Gyere, szükségünk van rád).

Az Ash-sel közös, következő hónapban induló turné egy kis kertészkedés következménye. "Tim azt mondta, hogy gyomtalanítsam a kertjét, és akkor indulhatunk a turnéra!" - meséli titokzatosan Steve.

A Little Hell valóban pokoli jó banda. Aki őket hallgatja,megtapasztalhatja a Generation X-féle pop-punkot: a tomboló vihart, a pengeéles lazaságot, a vérző gitárokat, s az örökkévaló rockátok ígéretét.

Légy üdvözölve a pokolban.

KI KICSODA?

Lucie (ének)

Clive: "Ő a hab a tortán."

Bex: "És a szex."

Bex (basszusgitár)

C: "Ő az ország legjobb női basszusgitárosa."

Lucie: "Ja, de ő az egyetlen, akivel valaha találkoztam."

Dennis (gitár)

B: " Csend és jóindulatú tekintély."

Clive (dobok)

S: "Ők az elképesztő Dicker tesók. A rock n' roll legkirályabb neve!"

Steve (gitár)

B: "Ő hozza a sötétséget."

Dennis: "Ő a zeneipar Andy Kaufman-ja!"

/A Melody Maker nyomán/

J. B. Sz.

2000. november 29.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster