Varga János /ex-East/

Varga Jánost a fiatal generáció a Hobo Blues Band új gitárosaként ismerheti. Az idősebb korosztály tartózók közül azonban valószínüleg sokan emlékeznek még az Eastre, a Crack Orchestra-ra, vagy az Art reaktorra, amelyeknek már a neve is sok mindent elárul a gitáros érdeklődésére vonatkozóan. Varga János most zenekarvezetőként és egyben szólóban folytatja karrierjét,s új zenekarával augusztus 12-én mutatkozik be a Zene a Periférián Koncertek keretében a Budai parkszinpadon.

Pályáját így összegezte:

-Indulás? A szegedieken kivül ki emlékszik az Angyalok zenekarra.

A hetvenes évek? - East. 1986-ban kiváltam az Eastből és rögtön megalakítottam az Art Reaktor formációt, amelynek zenei anyaga soha nem jelent meg hanghordozón. /Talán most augusztus 12-re!/ 1988-ban Hamburgban fölvettük az Energy Projectet Mandel Robival és két német zenésszel.

A Crack Orchestra 1989-90 körül /ki emlékszik már pontosan?/, amely duóként indult Németh Gábor dobossal,majd a lemezfelvételre kibővült Muck Ferenccel /szaxofon/ és Oláh Alival /billentyűk/. Talán ez a felvétel is megjelenik a Periferic Recordsnál. 1993-94-ig crackeltünk. Ebben az időszakban készült el az első igazi szerzői lemezem egy német kiadónál Into the Light címmel.

1994-ben Móczán Péter - az East basszusgitárosa - ötlete alapján rendezték meg az East és a régi East közös koncertjét a Budapest Sportcsarnokban. Szerették, szerettük.

Mai napig is él a Cikk-Cakk Co. trió, a magunk és mások szórakoztatására. Blues-rock zenét játszunk klubokban, és nagy fesztiválokon. Gidófalvy Attila és Donászy Tibor a társaim, akik szintén "rock-hősök".

1999 tavasza óta a HBB gitárosaként tűntem föl koncerteken, és az utolsó két lemezen. És máris itt a jelen:

Augusztus 12-én a következő felállásban lépünk fel: Varga János gitár /ex-East/, Király István dob /ex-East/, Balina Gyula billentyűk /ex-East/, Szűts István billentyűk /Kormorán, Zorán/ . Eljátsszuk a szólólemezem anyagát, amelynek gerincét a hetvenes évekbeli instrumentális East-zene adja, amely soha nem jelenhetett meg lemezen. Természetesen a 20-25 év nem múlhat el nyomtalanul, ezért új kompoziciók és a régihez képest új hangzások is találhatók lesznek a várhatóan ősszel boltokba kerülő albumon. A tervek szerint a formáció ősztől itthon és külföldön is koncertezik.

2000. augusztus 3.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster