Fred Durst, a Jacksonville-i seggfej

Fred Dust 1
Fred Durst olyan, mint egy puzzle. Rövid haj (majdnem kopasz fej), fülbevalók, egy majdnem állandóan viselt baseball sapka és összemosódó tetoválások: az amerikai rap-rock - nu-metal tipikus figurája, ám a felszín alatt tele van ellentétekkel.
Lírikus nihilista, aki minden nap imádkozik, "Jacksonville-i seggfej", ahogy magát jellemzi, imádja a fekák kultúráját, olyannyira, hogy gyerek korában Michael Jacksonért rajongott és próbált breakelni, mint a kölykök a gettóból. Nem bízik a sajtóban - nemrég ki is jelentette, nuku interjú -, ám mégis enged némi bepillantást magánéletébe is. Csak kérdezd meg, mennyit keresett tavaly, ő habozás nélkül válaszolni fog: "Adózás előtt majd' 2 milliót, aztán kb. egy maradt belőle."

Fred Dust 2
Sokszor "redneck"-nek (közép-keleti, inkább tuskónak értsd) vallod magad. Van egyáltalán fegyvered?

Nem, semmi ilyesmit nem tartok magamnál.

Nagyon sokan vannak, akiknek a te képed már összenőtt a piros New York Yankees baseball sapkáddal. Miért viseled?

Egyszerűen azért, mert szerencsét hoz. Az egyik show alatt rajtam volt, és tök nagy bulit csaptunk. Azóta - ha tehetem - mindig hordom.

Jacksonville, ahonnan Te is jöttél, fellegvára a híres Lynyrd Skynyrd-nek. Voltál valaha a rajongójuk?

Azt hiszem, errefelé az emberek büszkék rájuk. Éppenséggel egy ideig jártam Melody Van Zant-tal, aki Ronnie Van Zant (a Skynyrd énekese) lánya.

Fred Dust 3
Egyszer azt mondtad, soha életedben nem olvastál könyveket. Tényleg így van?

Inkább kedvelem a rövidebb film scripteket, de ez nem igaz, nemrégen olvastam egy állati jó könyvet Stonehenge-ről. Apám, ha az igaz, amit abban leírtak, akkor az aztán a csoda! Ahogy odahurcolták azokat a sziklákat Wales-ből. Hihetetlen.

Rajongsz a Beatles-ért. Melyik a kedvenc albumod?

Azt kell mondjam, hogy a legújabb, az 1, mert azon rajta van minden. Imádom a Sgt Pepper's-t, haver, az egy kib-tt jó lemez! Akármit is szedtek akkoriban, hatalmasat alkottak, az tuti.

Hogy állsz a káros szenvedélyekkel?

Nem iszom sokat. Könnyen berúgok, elég néhány vodka. Nem szívok füvet, nem cigizek. Ecstasy-t kétszer próbáltam, de soha többet. Túl sok van a fejemben anélkül is, haver.

Rengeteget utaztok, hónapokat töltötök szállodaszobákban. Mi az, amit nagyon utálsz bennük?

Fred Dust 5
A floridai hotelekben mindent pasztell színűre festenek. Mindent! A fal, az ágytakaró.. minden barack, világoskék vagy lágy zöld. Ez megőrjít.

Ha már a hoteleknél tartunk: van egy kutyád, Bizkit, hiányzik, amíg turnén vagy?

Nem szeret repülni, különben vinném mindenhová magammal. Olyan, mint egy bomba, egy angol bulldog, robbanékony fajta. Volt már egy pár kutyám, például egy bull masztiff, Chloe-nak hívták. Van még két himalája macskám, az a nevük, hogy Cicus (Kittie). Ez a legegyszerűbb, mert a macskák amúgy is szarnak az egészre.

Mit szeretsz Angliában?

A fish&chips-et, bár a többi angol kaját nem bírom. Mindenki kedvesebbnek látszik itt, jókat lehet vásárolni és a TV k-va jó. Haver, itt mutatnak csöcsöket is. Nincs az az isten, hogy nálunk cickókat mutogassanak a rendes TV-ben!

Egy csomó amerikai odavan Benny Hill-ért. Te is?

Sokan néztem a show-ját, igen. Volt benne egy kisember, akit mindig pofáncsaptak. Amikor kölyök voltam, mindig nagy szám volt a műsor, mert tele volt mellekkel meg seggekkel, és ott volt az a sok perverz öregember. Hetero vagyok öcsém, úgyhogy ez nekem bejött.

Fred Dust 4
Ki az a híresség, aki nagy hatással volt rád, és végül találkozhattál vele?

Egyszer találkoztam Rick Ocasek-kel (a The Cars énekese). Úgy nőttem fel, hogy őt néztem a tv-ben, azzal a rohadt nagy ádámcsutkájával. Olyan dalokat énekelt, amelyeket az egész Államok dudorászott. Dan Ackroyd-dal is összefutottam. Odajött hozzám, hogy 'hej, a kölykeim imádják a zenédet', én meg csak álltam ott, azt gondolva, "öregem, te voltál a Blues Brothers-ben".

Találkoztál valaha a "biológiai" apáddal?

Először úgy 20 éves koromban. Úgy néz ki, mint én, csak jóval dagadtabb változatban. Rohadt gazdag, jó helyre fektette a pénzét. Jól kijövünk, de állandóan azt érzem, hogy úgy gondolja, tartozik nekem. Furcsa érzés, hogy olyan családban nőttem fel, ahol nem volt pénz, ő meg dúsgazdag.

Miért léptél be annak idején a seregbe?

A nevelőapám Vietnamban szolgált, aztán rendőrként dolgozott a drogellenes csoportnál, őt akartam lenyűgözni. De rohadt egy dolog volt. Leborotválták a fejem, és egy pillanattal később már úgy bántak velem, mint egy kalap szarral, leköpdöstek, meg minden. Életem legnagyobb hibája volt belépni.

Forrás: Q


Kapcsolódó linkek:

www.limbizkit.com

2001. június 29.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster