Újabb botrány Lerch István koncertje után!

Lerch - 30 év zene

30 év zene - 4 millió forint (?)

A nyugalom az egyik legfontosabb dolog a világon. Ha ez nincs meg, hiába a évtizedes pályafutás, a megbecsült zenész múlt, a dolog mit sem ér.

A nyugalom attól függ, hogy a világ, amiben élünk, és amely befogad vagy kitaszít magából, mennyire mocskos és mennyire becsületesek a körülöttünk lévő, kvázi a világot alkotó emberek, sokszor "barátok", munkatársak.

Ezek elől a problémák elől senki sem menekülhet, sajnos.

Lerch István sem.

2001. február 26-27-én, két napon keresztül zajlott Lerch István jubileumi koncertje, amelynek felvételéből elkészült az album, és megjelent egy életrajzi ihletésű könyv is a koncert kapcsán (mindkettő a "30 év zene" címet kapta). A hatalmas bulit a televízió rögzítette, több kameraállásból, hiszen több, mint hírértékű egy ilyen felvétel. Ez maga a történelem kézzelfogható valósága, a retrospektív utazás 30 év munkásságának szép, sikeres, de néhol rögös országútján.

A Kongresszusi Központban megrendezett buli mindkét napon közel teltházas volt, ez annyit jelent, hogy körülbelül 3000 ember érezte magát önfeledten jól, és szerzett egy életre szóló kellemes emléket.

Minden úgy működött, mint a jól beállított Mercedes motor. Tökéletes megszólalás, felejthetetlen hangulat, egy ünnep mindenkinek.

Aztán jöttek a gondok. A "stikli", ahogyan István kitűnően megfogalmazta.

A jegyárak elszámolásánál érdekes helyzet állt elő. A papírok szerint kb. 1400 db jegy fogyott el.

Ez annyiban jelent problémát, hogy a Kongresszusi Központ mindkét estén közel tele volt. Ezt bizonyítja az összes zenész, muzsikus, aki a színpadon állt, a közönség, aki megtöltötte a koncerttermet, és legvégül a televíziós felvételek, amelyen egyértelműen látható (a közönséget pásztázó snittek alatt), hogy a Kongresszusi Központot megtöltötte a rajongó tömeg!

Hosszú évek (talán évtizedek) óta probléma ebben az országban ez. Ideje lenne már tudomásul venni, hogy a zenész is ember, aki a kenyerét (ugyanúgy, mint a kőműves a házak építésével) a színpadon keresi.

A jegyüzérek ( a dupla jegynyomással, hamis jegyekkel) pedig élnek vidáman, és hatalmas összegeket tesznek zsebre, vérlázítóan szemét módon átverve azt, aki a munkát elvégzi: a zenészt.

Lerch István zsebéból így februárban közel 4 millió forintot húzott ki egy "rendes ember". Ez a pénz nem csak a közreműködő zenészek bére lett volna, hanem a technikusok fizetését, a bérleti díjat és az egyéb (promóció, reklám, stb.) kiadásokat is ez fedezte volna.

Nagyon elgondolkodtató, hogy meddig engedjük még azt, hogy majdnem a szemünk láttára tesznek tönkre neves művészeket, olyan embereket, akik nem vétettek senkinek.

Elég volt ! Vessünk véget közösen ennek az erkölcsi, morális és pénzügyi fertőnek, és öntsünk végre tiszta vizet a pohárba !

Kérjük jelentkezzenek azok, akik ott voltak a koncerteken, és megőrizték a jegyüket, vagy emlékeznek arra, hogy hol ültek a Kongresszusi Központban, hiszen így segíthetnek abban, hogy fény derüljön erre a csalásra. A feltételezések szerint duplán nyomtatott jegyeket árultak, vagy pedig Lerch István fényképével ellátott, ún. pass-okkal üzérkedtek.

Kérem, töltse ki az adatlapot, ha Ön is ott volt a koncerten!


Kapcsolódó linkek:

Klikk ide

2001. június 22.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster