Ozzy - Félek mindentől és mindenkitől

Ozzy 1
A denevérek megnyugodhatnak, Ozzy papa manapság szívesebben preferálja a nyugis életet, és inkább kajál vegetáriánus burgert a la Linda McCartney. Vajon teljesen felhagyott a sokkolással?

Mennyire vagy ördögi?

Azt hiszem OK vagyok, bár ebben a pillanatban kegyetlenül fáradt is. Most értem vissza LA-ből, és nagyon örülök, hogy el tudtam menekülni Angliából is, még a nagy marhajárvány előtt. Annyira borzasztó lehet az ottani farmereknek, azon gondolkodom, csinálok egy Farm Aid-et, hogy segíthessek rajtuk. Szóval nem vagyok ördögi.

Mi volt az első koncert, amit valaha megnéztél?

'67 környékén láttam Carl Wayne & The Vikings buliját Birminghamban.

Milyen gyerek voltál az iskolában?

Borzalmas. Sohasem jártam rendesen, és amikor ott voltam, akkor is csak a baj volt velem. Úgy hagytam abba a sulit, hogy kevesebbet tudtam, mint amikor elkezdtem. Utáltam, mert súlyos dyslexiás voltam, és annak idején ezzel senki sem foglalkozott, egyszerűen tuskónak könyveltek el.

Mivel foglalkoznál, ha nem lennél rock-sztár?

Bűnöző. Tudod, egy időben vízvezetéket is szereltem. Most őszintén: el tudsz engem képzelni a kib-tt csövekkel? Rühellem a hideget, viszont állandóan kint kellett lenni, hogy törött vezetékeket javítsak.

Melyik a legfontosabb tárgyad?

Az arany keresztem. Apám egyszer adott nekem egy alumínium feszületet, mert nem engedhettünk meg magunknak mást, és később megcsináltattam ugyanazt, aranyból. Nem viselem állandóan, akkora nagy, hogy keresztre lehetne feszíteni rajta egy embert, és különben is, úgy néznék ki, mint egy csencselő, teleaggatva ékszerekkel.

Melyik lemezedet tartod a legrosszabbnak?

Hát, nem voltam túl boldog a legutóbbival, de azt mondanám, Ozzmosis, mert rohadt egy időszakon mentem keresztül a producerrel. Nem volt jó buli a felvétel, úgyhogy emiatt nem szívesen emlékszem vissza a lemezre sem.

Mikor sírtál utoljára és miért?

Mindig sírok, amikor a feleségemmel megnézünk egy érzelmes filmet. Ott ülök a moziban, vörösre sírt szemekkel, a kölykök meg jönnek hozzám, "hey Ozzy, a Sátán a király".

Mi a méreg számodra?

Minden, amit szeretek. Azért szöktem meg Britanniából még a Húsvét előtt, mert különben tele lett volna a házam csokitojásokkal. A Karácsonyt gyűlölöm, mert csak tömöm magam az egész ünnep alatt.

Ozzy 2

Melyik 5 szó jellemez téged a legjobban?

Gyogyós, őrült, elcseszett - a feleségem épp most kiabálta, hogy "ügyetlen" és "aggodalmaskodó".

Mi van a zsebedben ebben a pillanatban?

Abszolute semmi, mackógatyában vagyok, úgyhogy semmi más, csak a golyóim.

Ki volt az utolsó személy, akit megütöttél?

Jézusom! Amikor alkoholista voltam, állandóan kikloffoltam arcokat, és nem is emlékeztem rájuk később. Valószínűleg magamat ütöttem meg utoljára, mert hiába a lendület, de nem találtam el a másikat.

Mi volt az utolsó lemez, amit megvásároltál?

Na, ez is csak bizonyítja, mennyire puhány vagyok. Amikor Angliában voltam, és a szobabiciklimen ültem, tv-t néztem közben, ahol a rákban elhunyt Eva Cassidy-ről volt szó. Van egy lemeze, amin az Over the Rainbow-t is elénekli. Ültem ott, folytak a könnyeim, és a sztori úgy végződött, hogy megvettem a CD-t.

Mi az, amiért a leginkább emelsz panaszt egy hotelben?

A rohadék porszívók. Utálom őket. És a levél-fújókat is, tudod, amivel a keret takarítják. Olyan hangjuk van, mint egy felszálló rakétának.

Mit gondolsz, mely tulajdonságokat örökölted a szüleidtől?

Az ének-tehetségemet. Odahaza gyakran énekelgettünk együtt. Apám mindig énekelt, amikor begurult, valószínűleg miatta énekelek így.

Mi a legrosszabb tulajdonságod?

A makacsság. Ha valaki megmondja, mit kell tennem, még azelőtt tudom, hogy úgysem fogom megcsinálni, hogy kimondta volna a mondat végét.

Ínyenc vagy?

Kaja szempontjából? Szeretem a Linda McCartney-féle kosztot, de nem vagyok vegetáriánus. Tudok-e főzni? Legutóbb chips-et próbáltam sütni, de az olaj lángra kapott, és majdnem felgyújtottam a házat.

Mitől félsz?

Mindentől, és mindenkitől.

Milyen zenét játszanának a temetéseden?

A Laughing Policeman-t. Gyűlölöm a temetéseket, mindenki rohadtul rinyál, brü-hü-hű, de aki meghalt, az úgy se hall semmit az egészből. Ha valaki természetes módon távozott, akkor vidámnak kellene lennünk. Két része van az életnek: az elsőben fizeted az adódat, aztán meghalsz.

Szerinted mi a világ legjobb filmje?

A Saving Private Ryan (Ryan közlegény megmentése). Szeretem Spielberg mozijait. Láttad a Meet The Parents-et? Rohadtul vicces, nem is igaz. A nevetséges Ben Stiller rám emlékezteti a feleségemet.

Tartóztattak már le valaha?

A pápa katolikus? A medve az erdőben szarik? Milyen hülye kérdés ez, hát persze.

Mi izgat fel?

Egy jó kávé reggel.

A boldogság.

Egy kicsit korán van ehhez. a boldogság az, amit egész életemben keresek.

Hová mész ezután?

Találkozóm van a produceremmel. Különben meg sosem tudhatod, hogy mi fog történni a következő 24 órában. Lehet, hogy egy hotel medencéjében fogom áztatni a seggemet, vagy valami vad dolog jön közbe.


Kapcsolódó linkek:

www.ozzy.com

2001. május 23.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster