Az év emberei

Az év emberei / 2

- Shawn Crahan - Slipknot -

"Már nem érdekelnek a kis turnékurvák!"

Ev emberei - Slipknot

Az együttes rajongói csak úgy ismerik: "a bohóc". Shawn Crahan-nek azonban komolyabb céljai vannak 2001-re: "Azért jöttem, hogy elpusztítsam a világot. Ez a küldetésem." - állítja. Tavaly ősz óta a Slipknot több, mint egymillió lemezt adott el, és a Metallica óta ez a legkeményebb heavy-metál együttes, amely ekkora sikert ér el.

- Mi volt a legjobb dolog, ami veled történt 2000-ben?

Ez nagyon könnyű.Egész életemben távol éreztem magam a világtól.Turné közben azonban láttam, hogy a Slipknot mekkora hatással van az emberekre, és ez segített megtanítani, hogy hogyan használjam ki a beteges szokásaimat.Ha egy buszban utazik és él valaki nyolc másik faszival, akik finganak és idióták, akkor megtanulja hamar, hogy mi történik.

- Mire voltál a legbüszkébb ,a tavalyi évben?

-A gyönyörű házasságomra.Már nem érdekelnek a kis turné-kurvák. Jobban szeretem a feleségemet, mint valaha, és az egész családomat is.

- Mit tervezel 2001-re?

-Szeretném megértetni az emberekkel, hogy nincs szükség fiú-bandákra. Sem Britney Spears-re. Nem szeretnék rock együttesben lenni. Nem szeretnék slágereket írni. Kultúrát szeretnék. Néha oda jön hozzám egy kölyök és azt mondja: "Naponta mosom a Slipknot-pólómat, hogy minden nap viselhessem, mert ha rajtam van, akkor senki nem baszakodhat velem a suliban. Érinthetetlen vagyok." Ez nagyon sokat jelent.

- Zenei téren mit szeretnél tenni?

- Van hét teljesen kész számunk. Fejlődni fogunk. A következő lemezről csak annyit , hogy mentális lesz.

- Mi az, amiben változást szeretnél látni?

-100%-ig Bohóc leszek jövőre.

-Még nem vagy az?

- Nem. Le kell fogynom egy kicsit, mert mindenki azt mondja, hogy pohos vagyok. Aztán még egészségesebb szeretnék lenni a feleségem számára, a gyerekem számára. 31 éves vagyok és ez az én évtizedem lesz.

 

- Lars Ulrich -

Miután befejeztek egy milleniumi koncertsorozatot ,a Metallica tagjai úgy döntöttek, hogy elmennek egy év szabadságra. A 2000. év jó volt a zenekar történetében: teltházas koncertturné a Kid Rock-kal és a Korn-nal, a Mission Impossible 2 filmzenéje, valamint a Napster elleni hangos fellépés. Ezért fütyülték ki Ulrich-ot az MTV Video Music Awards díjátadásonn. Lars azonban nem fél felvenni a kesztyűt, s ezért most elmondja, hogy - szerinte - milyen is volt valójában 2000. év a zeneiparban?

- Mire vagy a legbüszkébb?

- Arra, hogy benne maradtunk a Napster-es dologban. Úgy érzem a sajtó fújta fel ilyen nagyra a dolgot.10 emberből 9 mellettünk állt. A másik dolog, amire büszke vagyok, hogy a turnézás szempontjából talán ez volt a legnagyobb koncertsorozat a Metallica történetében.Büszke vagyok arra, hogy 19 év utánis tudtunk ilyet produkálni.

- Mi történt az MTV díjátadáson?

- Érdekes volt. Csináltam amit kellett, majd később valaki azt mondta, hogy egész jó voltam ahhoz képest, hogy végig -kifütyültek.De nem is hallottam. Ha hallottam volna, akkor visszaszóltam volna, az biztos. Az, hogy utálnak, mindig valamiféle energiát ad. Egy kicsit perverz, de így van. Mi azért harcolunk, hogy magunk uraljuk a saját zenénket.Ha én akarom eladni, akkor az én feltételeim mellett. Szerintem az egész a magad döntésétől függ.

- Meglepett, hogy más nagy sztár nem csatlakozott hozzátok?

- Igen, mert sokakat érintett ez a dolog.Hívtak is sokan, hogy tanácsokat kérjenek, és épp ezért vagyok meglepve. Szerintem megijedtek. Minden ember, akivel beszéltem erről,másnap már sehol sem volt. És ez még több tüzet adott nekünk. Hívhatnak hűlyének vagy bátornak, de ismerjék is el azt, amit csinálunk.

- Mi volt a legjobb film, amit láttál?

- A Chuck és Buck, valamint a Sean Penn és Jack Nicholson főszereplésével készült, Becsület című film.Nagyon megmozgatott az a film.

- Mit szeretnél megváltoztatni jövőre?

-A munka intenzitását.

 

- D'Angelo és a Soultronics -

Egy új mozgalom van láthatáron, és D'Angelo ott van az élvonalában. Azoknak a művészeknek a mozgalma ez, akik a 60-as és 70-es évek funk zenéjét próbálják feléleszteni. 2000 jó éve volt ennek a mozgalomnak, D - végre, végre, végre! - kiadta Voodoo című lemezét és turnéra vitte a zenét a Soultronics nevű zenekarra. Egy álomcsapattal, amely könnyen a 70-es évekbeli George Clintonnak, vagy a 80-as évekbeli Prince modern folytatójává válhat.

- Mi volt legjobb dolog, ami 2000-ben történt veled?

- A Soultronics. Elkeseredetten kutattam egy jó zenekar után, amelyet majd a magaménak nevezhetek. Nem gondoltam, hogy ilyen hamar összejön.

- Mit tervezel 2001-re a Soultronics-szal?Készítetek közös albumot?

-Oh, igen.A Soultronics mind banda, már zenélt a Common albumán, és Erykah Badu új lemezén is.Na, meg az enyémen. És fognak is az enyémen dolgozni.

-Ez azt jelenti, hogy nem kell öt évet várni egy újabb D'Angelo lemezre?

- Á, dehogy.Ötöt biztos nem.

-Mi a legbénább dolog amit tavaly vettél?

- Egy számítógép. Nem is, azt hiszem laptop-nak nevezik ezeket. A legújabb verziót természetesen.Van hálózatom is, de nem nagyon használom. Csupán CD hallgatásra és DVD nézésre használom.

- Ez elég vicces, hisz játszol egy reklámban, amely éppen az internetet reklámozza.

- Amikor azt a reklámot csináltam, még azt sem tudtam, hogyan kell egy számítógépet használni.

- Milyen változást tervezel jövőre?

- Szeretnék igazi családi ember lenni.Otthon üldögélni, játszani a fiammal, meg ilyesmi.

- Mi volt a legjobb könyv, amit olvastál?

- Karl Evanzz ,The Judas Factor.Malcolm X halálának körülményeiről szólt.

- Mikor fogsz ilyen dolgokról beszélni a zenédben?

- Hát, igazság szerint már el is kezdtem.De fokozatosan szeretnék belemenni ebbe a dologba.És szeretném a saját tetszésem szerint csinálni ezt.

- George Clinton és Stevie Wonder zenéjében is volt egy kis politika.Te mikor fogod elmondani a saját gondolataidat erről?

- George Clinton-nak nagyon sok lemezén megvan ez, és szerintem ő viccelődve csinálta ezt az egészet. Én is a saját stílusomban szeretném ezt tenni. Sok számot írtam a Voodoo-ra is, amely nincs a lemezen. de elég politikai.Van egy Niggas Gonna Work It Out, és egy Ghetto Children című számom. Azonban egy kicsit viccesnek találtam, hogy én prédikáljak a feketéknek.

- Mi volt a legjobb lemez, amit hallottál?

- A Slum Village lemeze.Ők az új sztárok.

- A legjobb film?

- A Minden héten háború.Az jó volt.

2001. január 26.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster