Him

HIM
Új kislemezével a Gone With The Sinnel az év egyik meglepetéscsapata,a Him tovább nyomul a sikerlistákon. A Ville Valo énekes köré szervezõdött skandináv együttes - úgy tûnik - 2001-ben is megállíthatatlan lesz. Az alábbi interjú a Top Of The Pops egyik felvételekor készült Ville Való énekessel.

- A Gone With The Sin már a negyedik kimásolt sikeretek a Razorbalde Romance címû albumról. Mikor jelenik meg az új albumotok?

Ville: Valóban szokatlan egy rockzenekartól, hogy ennyi kislemezt jelentet meg. Komikus is valahol. De a következõ kislemezünk, amely márciusban fog megjelenni, már teljesen új anyag. Az új album pedig májusban jelenik meg.

- A Gone With The Sin egy szerelmesdal?

Ville: A szerelmesdal nem igazán ide illõ szó. Ez egy különleges dal. Még soha nem komponáltunk hasonló hangvételû balladát. Nincsenek benne kemény gitárhangok,hanem teljesen lágy hangzású. Érdekes volt ilyen dalt írni,de nekünk a gyorsabb számok jobban megfelelnek.

- A szerelmesdaloknak mindig balladáknak kell lenniük?

Ville: Nem, de a balladák történeteket mesélnek el, ezekre épülnek. Ez a dal egy elvetélt szerelemrõl szól.A balladák nagyon törékenyek, ahogy a szerelmek is azok.

- Mit jelent a dal címe?

Ville:A dal a határozatlanságról, a magunkkal szembeni helytelen viselkedésrõl, a rossz döntésekrõl szól. Tehát vallásos értelemben vett fogalmakról van szó. Engem érdekelnek azok az emberek, akik nem tudják, hogy mit kezdjenek az életükkel. Akik önsajnálat csapdájába esnek,s mindenkit okolnak, ahelyett, hogy kézbe vennék a saját életüket. Sajnos, sok ilyen embert ismerek, s ez nagyon bosszant.

- S ilyen egyszerû volna rátalálni a helyes útra?

Ville: Mindenki rátalálhat a szerencsére és a boldogságra. Ez csak a személyiségtõl függ. Ez egy életreszóló feladat.

- Ez nem olyan, mintha a falakkal harcolnál?

Ville: Nincsenek világmegváltó szándékaink, nem vagyunk antikrisztusok, nem akarunk senki ellen harcolni, s nem prédikálunk senkinek. De nem vagyunk punkrockerek sem. S mégis egész jól érezzük magunkat a bõrünkben.

- Mit csinálnak a hozzátok hasonló rockerek a szabad idejükben?

Ville: Nincs sok szabad idõm. Szeretek dolgozni. Utálom a semmittevést. Mindig csinálnom kell valamit. Pillanatnyilag Finnországban nagyon kellemes az élet számunkra. Ott nyugodtan mászkálhatunk, nem vesz körül bennünket a sztárrumli. Mert nagyon jó dumálgatni a rajongókkal, de idõnként nagyon az ember idegeire tud menni a népszerûség!

2000. december 29.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster