IDLEWIND

Roddy Woomble-t, az együttes frontemberét kérdeztük az Idlewind jelenlegi turnéjáról, Brian Molko-ról és a Roseability-ről.

 Mit jelent a "Roseability" valójában?

Idlewind

Tulajdonképpen semmi speciálisat - ez csak egy szóösszetétel, ami a legjobban kifejezte a szám írását ösztönző érzelmeimet. Eredetileg egy általam nagyon szeretett Gertrude Stein-versből jött az ötlet, illetve annak egyik sorából: "A rose is a rose is a rose is a rose". A szó egy emberi állapotot takar és amellett nagyon szép a hangzása is. Mint a videóból is látszik, nem volt lehetőségünk arra, hogy sokmillió dolláros effekteket használjunk, ezért a hangsúlyozott egyszerűség mellett döntöttünk. Meglehet, hogy egy nap majd olyan stílusú klipjeink lesznek, mint Puff Daddy-é.

Éppen turnéztok. Hogyan sikerült ilyen nagy elismertséget szerezni a szakmában és az emberek közt?

Úgy gondolom, a magyarázat a dalainkban rejlik. Szerintem nagyon erős számaink vannak. És ha sikerül ilyet összehozni, akkor azt tehetsz a koncerteken, amit akarsz. Szabadságot adnak. Egy csomó együttesnek van jó száma, de csak állnak a fellépéseken és szimplán eléneklik őket. Mi az értelme a dalírásnak, ha az ember nem mehet ki a színpadra és nem szórakoztathatja vele a közönséget?

Ti lesztek a Placebo előzenekara a novemberi turnén. Hogyan sikerült összehozni a dolgot?

Már múlt évben szerepeltünk néhányszor együtt, pl. Írországban és Párizsban, és nagyon jó kapcsolat alakult ki a két együttes között. Aztán többször találkoztam Briannel személyesen, és ő mindig szeretettel és elismeréssel beszélt rólunk. Úgy tűnt, a stílusaink (zeneileg) jól összeillenek. Megkértek bennünket a közreműködésre és mi boldogan igent mondtunk. Mindig nagy rajongója voltam a Placebonak, például ott voltam az első skóciai turnéjukon is. Brian nagyon kedves ember és jól kijövünk.

Nem úgy nézel ki, mint azok a bőrnadrágos rock-istenek. Honnan jön ez a vad színpadi megjelenés?

Hát, ezen még soha nem gondolkoztunk, főként akkor nem, amikor a ruhákat kiválasztottuk. Hangos nevetésben törnék ki, ha fel kellene vennem azokat a cuccokat! Nehéz megmagyarázni, miért nincsenek pudli-fürtjeim.

Nemrég, egy közvéleménykutatás során kiderült, hogy a rajongók téged tartanak a 10. legszexisebb rock-előadónak. Mi erről a véleményed?

Ki nyert? Kelly Jones? Hm. Nem tudom. Ez egy olyan dolog, amit szerintem nem lehet kontrollálni. Remélem, jövőre előrébb kerülök a listán! (Nevet)

Írtál új nótákat mostanában?

Igen, viszonylag sok új dal született az elmúlt hónapban. Mindet ki akarjuk próbálni a közönség előtt is - aztán amelyiket megtapsolják, azt megtartjuk, amelyiket nem, az a kukába kerül. Tulajdonképpen 15-16 dalról van szó, és úgy gondolom, hogy kb. négy vagy öt fogja kiállni a próbát. Terveink szerint januárban kezdjük az album felvételeit, amikor vége lesz a PLacebo turnénak.

2000. december 12.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster