Lemmy

Nem mindennapi fazon. Az élete tele van bizarr történetekkel.1967-ben két hétig nem aludt. 1975-ben kiutasították Hawkind-ból kábítószer-birtoklás miatt. Most, hogy már sok-sok éve éli a rock’n’roll embernyúzó életét, még mindig él és virul. Múltjára emlékezve így számolt be aktuális lelkiállapotáról

- Hiszel az ufókban?

- Én már annyi repülő csészealjat láttam, hogy azt hiszem, muszáj hinnem bennük.

- Mi a tökéletes boldogság?

- A tökéletes boldogság a szeretet, amely sosem hal meg...

- És mi a pokol?

- (becsmérlő kacaj) A pokol szmomra az élet, itt és most. Az emberiség maga a pokol – a legnyagyobb fertőzés a Föld felszínén. Megérdemli a halált.

- Süket, vagy vak lennél inkább?

- Süket, de miért? Mert már majdnem így is süket vagyok, így az nem lenne olyan rossz. Ha vak lennék, mindig dűtenék-borítanák, és beletelne egy kis időbe, míg megszokom.

- Mi volt a legutóbbi álmod?

- Őszintén szólva nem nagyon emlékszem, de biztos vagyok benne, hogy valami jó volt. Általában jókat álmodom, sok-sok pucérsággal... De a legutóbbi? Óh, tudom már. Egy turnébuszon ültem és azt álmodtam, hogy egy turnébuszon ülök – ha enek így van valami értelme. Hát, nem túl izgalmas, mi?

- Melyik könyvet olvastad utoljára?

- Épp olvasok egyet, a „Camelot sötét oldala” címet viseli. A Kennedy családról szól. Azelőtt meg Anglia királyairól és királynőiről olvastam valami történelmi könyvet. No, most már tudod.

- Mitől félsz a legjobban?

- Leginkább attól, hogy megégek. Hallottam, hogy füstmérgezést kap előbb az ember, és az nem hangzik olyan rosszul, mint a megsülés. De a legjobban a fájdalomtól rettegek. A kíntól és a haláltól.

- Ha 24 óra múlva meghalnál, mivel töltenéd?

- Dugással, az tuti. Nincs más ugyanis, amivel el lehet tölteni egy egész napot, nem igaz?

- Mennyi pénzért ölnél meg valakit?

- Hát, legalább 60 fontot kellen ajánlani. Persza azon is múlik, hogy kiről van szó. Sok embert ingyen is kicsinálnék, azokat a szarháziakat... Neveket nem mondok.

- Mi az az egy dolog, ami nélkül nem tudnál létezni?

- Nézzük csak... Aha, asszem a „cerkám” nélkül. Jó, nem, mégis inkább egy doboz cigi és egy hatalmas üeveg whiskey kellene. Ezek nélkülözhetetlen dolgok.

- Mi volt a legdurvább bűnügyi eset, amibe belekeveredtél?

- Hát a legrosszabb dolgok miatt nem kaptak el, de biztosan nem ülnék itt és dumálnék veled, ha mégis... Még mindig odabe’ volnék és hidd el nekem: túl sok ilyen dolog van. És mind a ’70-es években történt. A leghúzósabb, amiért el is kaptak? Valószínűleg a narkózás, de az sem volt komoly, sőt, migencsak piti kis ügy volt, ed emiatt még a mai napig nem kapok zöld kártyát az USA-ban. Ez olyan, hogy bekapsz két altatót ’71 szilveszterének estélyén és az amerikaiak még mindig emlékeznek rá.

- Láttál már szellemet, vagy volt-e valamilyen paramormális eseted?

- Igen. A Yorkshire-i mocsaraknál béreltünk egy házikót, aztán jött egy hóvihar és annyit tudtunk csinálni, hogy mindannyian ültünk egy szobában és néztük egymást. Erre az ajtó elkezdett kinyílni meg becsapódni magától. Nyolc mérföldre volt a legközelebbi farm, így biztos, hogy nem volt egy rohadék sem, aki ilyen körülmények között azzal szórakozott volna, hogy nyolc mérföldet nyomorogjon, csak hogy ijesztgetni tudjon minket az éjszaka közepén. Aztán lábnyomokat is láttunk, a folyosón át a bejárati ajtóig vezettek. Ekkor átmentünk egy másik szobába, ahol a kandalló felett kitömött madarak lógtak a falakon. Erre az összes ajtó elkezdett ki-be csapódni és meghallottuk egy lány sírását. A hang az emeletről jött, és egész éjszaka hallatszott, míg fel nem kelt a nap. Később megtudtuk a házikó történetét, miszerint élt ott egy fickó, akinek a felesége belehalt a szülésbe. Erre az apa bekattant és mindentől meg akarta védeni a lányát. Telt-múlt az idő, a lány felcseperedett, aztán beleszeretett egy srácba a faluból é sössze akartak házasodni. De az apa nem engedte, így hát elszöktek. Végül mégis rájuk talált a fickó, visszahozta a lányát és bezárta egy fenti szobába, 25 évre. Az ő hangját hallottuk...

- Hiszel Istenben?

- Nem, de ha tényleg létezik odafent, akkor egy komplett seggfej. Csak nézd meg a világ általános állapotát. Ha ezt valami istenféle irányítja, akkor jól elbaszta az egészet.

- Mi volt a legcikibb szitu életedben?

- Óh, tudod, az első szexuális élményem a strandon... az a szar homok belemegy mindenbe. Hát, nem is tudom, néha úgy érzem, hogy állandóan ciki dolgok történnek velem.

- Melyik az erősebb érzelem: a szeretet vagy a gyűlölet?

- Hát ezek összejönnek ám és elég kis fincsi elegyet alkotnak. Mert ha például szeretsz valakit és kiderül, hogy ő meg valaki mással kavar, akkor utálod őket, nem? Ez így már nem olyan tiszta és elég könnyen felcserélhető.

- Szoktál internetezni?

- Nem, nincs számítógépem. Nos, ha nem is közvetlenül, de meg szoktam válaszolni azoknak a kérdéseit, akik a honlapunkon érdeklődnek. De nem hiszem, hogy a számítógépek bármi jót is tennének. Csak a kapcsolatok és a beszélgetések tönkretételére jók. Mindemellett borzasztó sok embernek van szüksége erre a rengeteg információra.

- Mi volt a legjobb tanács, amit valaha kaptál?

- Próbáljunk meg őszinték lenni. Próbáljuk megmondani az igazat – de amit mondanod kell, azt nem biztos, hogy mindig melegen fogadják majd, de mésig... Ebben azért van valami méltóságteljes....

- Mi lesz majd a sírfeliratod?

- Kelj fel, seggfej! Hát nem is tudom... Utánozhatatlanul jól értett ahhoz, ohgy jól éljen és jól érezze magát, amíg csak élt. Ennél többet nem lehet mondani.

2001. szeptember 10.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster