Slash: Hiperaktív vagyok

Igen, oké, tudjuk. Az angliai Stoke-on-Trent-ben született. De ő volt az agy egy igazi amerikai banda, a Guns N' Roses mögött.A Melody Maker újságírója még más furcsaságokat is talált a múltjában.

- Mikor verekedtél utoljára?

"Igazából én egy konfrontációkat kerülő ember vagyok, ha csak tehetem. Máskülönben nagyon pipa leszek. A két véglet. Utoljára talán a barátnőmmel, vagy valamelyik bandataggal kaptam össze. Nem tudom. De az utcán nem verekszem, meg ilyesmi. Senki sem ba..kodik velem annyira.

- Ha holnap úgy kelhetnél fel, hogy egy új képességgel, vagy tulajdonsággal rendelkeznél, mi lenne az?

"Türelem. Ez a kulcs ahhoz, hogy megfelelően tud kezelni a dolgaidat. Hiperaktív vagyok pillanatnyilag, nem tudok a fenekemen maradni, várni valamire, ilyesmi. Imádnám, ha le tudnék néha nyugodni. Ember, kíváncsi lennék, hogy néhány macska hogyan csinálja!"

- Hogyan képzeled el a temetésed?

"Hmm.Nem hiszem, hogy sor kerülne valami ilyesmire a közeljövőben. Nézzük csak.egy közeli, nagyon közeli barátom meghalt valamikor régen, és a temetésén egy üveg Jack Daniel's-t és pár doboz cigit dobtunk a sírba. Az király volt. Szóval, ha én lennék, akkor az első számú Les Paul-om, cigi, néhány Jack Daniel's és vodka. Vagy dobjatok az óceánba. Ó, f.omat se érdekli, mit csinálnak velem!"

- Elfogadnál egymillió fontot azzal a feltétellel, hogy hagyd el Amerikát, és soha ne tedd be oda a lábad mégegyszer?

(azonnal) "Nem.fenébe, ember, ha elfogadnék egymillió fontot, hogy csináljak bármit, már rég megtettem volna! A pénz nem igazán izgat engem."

- Mit tennél, ha rájönnél, hogy a legjobb barátod heroin díler?

"Történt valami efféle. Egy közeli barátomról kiderült, hogy narkós, és nem tudtam, mit csináljak.És az összes barátom és ő is más lett, mint addig. Mindenki titkolni akarta előlem, mert én már keresztülmentem ezen. Azt gondoltam, "Én nem fogom a seggedet vigyázni, oldd meg a dolgot magad!" Nem akarok ezzel kapcsolatban semmit sem csinálni. Volt szerencsém pár életveszélyes szituációhoz ezzel a kib..ott droggal kapcsolatban. Mindent a végletekig csinálok, szóval hidd el, teljesen kivoltam. Egyfolytában kórházban kelni nem egy nagy dolog, addig a pontig, amíg nem ment a zene rovására és kezdte átvenni az irányítást. Elegem lett már az egész dologból, így megpróbálom elkerülni,nehogy foglalkoznom kelljen vele. Jó egy ideig, de aztán, mint Pinokkiót, lenyel a bálna."

- Hiszel Istenben?

"Hiszek valamiben. Nem vagyok benne biztos, hogy vallásos vagyok-e, de úgy neveltek - azt hiszem -, ahogy Isten szeretné. Templomba járás, meg minden. Hiszek az erkölcsben, meg valamiben ott fenn. Rendszeresen imádkozom. Na, nem térden állva, de köszönetet mondok, hogy átjutok egy napon. Csak úgy, "Köszönöm!"

- Mi volt életed legnagyobb kudarca?

Azt hiszem az, hogy Steven Adler-t (a G'N'R eredeti dobosa) nem tudtuk kimenteni ebből az egész narkó dologból. Hosszú ideig közeli barátom volt, és nem sikerült kimenekíteni abból a zűrzavarból, amiből Izzy-vel (Stradlin, a G'N'R gitárosa) már kimásztunk. De még mindig itt van, nem halt meg, vagy ilyesmi."

- Mikor loptál el utoljára valamit?

"Évekkel ezelőtt nem volt semmi pénzem, és elloptam egy csomó cuccot egy boltból. Elkaptak minket, leszállítottak a buszról, de nem ezért, hanem mert szétvertünk egy hotelt."

- Ha lenne nyilvános kivégzés a TV-ben, néznéd?

"Nem, semmi esetre sem. Még a 'Cops'-t sem tudom megnézni. Semmi ilyen szarságot nem vagyok képes megnézni a tévében. Semmit, ami a halállal kapcsolatos. Túlságosan szelíd vagyok az ilyesmihez."

- Valakit, akit igazán szeretsz brutálisan meggyilkolnak. Te tudod, ki volt a tettes. Megbosszulnád?

"Hát, csinálnék valamit. Nem bízom eléggé a zsarukban, ezért nem nekik mondanám el, mi történt?. Mondjuk úgy, csinálnék valamit, és vállalnám a következményeit."

- Ha leszállna egy repülő csészealj, és az idegenek invitálnának, hogy tölts 5 évet a bolygójukon, mennél?

"Lehet ott turnézni? Be lehet kötni valahová egy Marshall erősítőt?"

Az Slash által alapított Snakepit új 'Ain't Life Grand' című albumát október 9-től árulják a lemezboltokban.

2000. október 18.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster