A maszk mögött rejtőző ember

Corey Taylor (Slipknot)

Corey Taylor1
Corey Taylort, a Slipknot rettegett frontembere a Q magazin munkatársának bemutatta a lemezgyűjteményét.A beszélgetés már csak azért is érdekes, mert így sok mindent megtudhatunk a maszk mögött rejtőző emberről.

- Mi volt az első lemez, amit megvettél?

- "Somewhere In Time" az Iron Maidentől. Szerintem minden idők egyik legnagyobb albuma. Először egy barátomnál hallottam róla egy számot, és azonnal tudni akartam, mi az. A barátom mondta, hogy Iron Maiden. Később kiderült, hogy a "Powerslave" volt az a szám. Rögtön elmentem megvenni a lemezt, és mivel a barátomnak nem volt meg, elvittem hozzá, és ő is el volt ájulva tőle.

- És mi volt az utolsó?

- Tulajdonképpen egy régi lemez: "A Fal" a Pink Floydtól. Már régen nem hallgattam, és el is vesztettem valahol a régit. Épp egy lemezboltban osztottunk autogrammot, ahol aztán szétnéztem, megvettem és egész éjjel ezt hallgattam. Zseniális. Az egyik legjobb lemez.

- Az album, amely valamiért megváltoztatta az életed?

- Az első album, amire nagyon rákattantam, az tulajdonképpen a Mötley Crüe első lemeze volt, a "Too Fast For Love" (nevet). Hát az csúcs volt! Ránéztem a borítóra: hosszú hajú pasik, puha metál! Gondoltam: "Ezek hülyék!"

- Melyik lemezt hallgattad (hallgatod) a leggyakrabban?

- Jó kérdés. Valamiért mostanában sokat hallgatom az Anthrax "Among The Living" c. albumát. De van olyan album, amit nagy odafigyeléssel meghallgatok egyszer, aztán elrakom, és akkor veszem elő megint, amikor kedvem van hozzá. Ilyen a Mötley Crüe "Shot At The Devil" c. albuma. Nagyon nagy lemez, de nem tudom, túl gyakran hallgatni.

- Kedvenc lemezborító?

- Hmm! Talán a "Somewhere In Time", mert annyi részlet van rajta, hogy mindig felfedezek rajta valami újat. Főleg a benne levő kis füzetecskében.

- A legrosszabb lemezborító?

- Valószínűleg az Aerosmith "Done With Mirrors" borítója, mert gőzöm nincs, mit ábrázol. Az ember hiába nézi azokat a tükröket, nem tudja mi a francot akarnak velük. Hülyeség!

- Melyik lemezt ajánlanád a legjobb barátodnak?

- A "Master Of Puppets"-t a Metallicától. Tutira! A legjobb, főleg abból az időből! Minden barátomnak ezt adnám oda, aki bele szeretne kóstolni a keményebb zenébe. Akinek pedig nem elég kemény, annak a Slayer "Reign In Blood"-ját.

- És mit ajánlanál az ellenségednek?

- "Significant Other" a Limp Bizkittől. Szörnyű!

- Melyiket használnád arra, hogy meghódíts valakit az ellenkező nem tagjai közül?

- "Queens Of The Stone Age". Jó kis ritmusok és gitár van rajta. Csak föltenném, aztán lazítanék! (Nevet)

- És azonos neműeknek?

- (Undorodó arckifejezés) Remélem, soha nem kerülök ilyen helyzetbe. Valószínűleg a Cure "Disintegration"-jét, vagy mit tudom én!

- Melyik albumon játszottál volna szívesen?

- A Cramps "Stay Sick" c. albumán. Egy nagy hülyéskedés az egész. Jó lett volna a háttérben "úú-ááá"-zni meg ilyesmi.

- Kedvenced a szüleid lemezgyűjteményéből?

- Amikor kicsi voltam, anyámnak nagyon jó kislemezei voltak; jó kis Motown-ok; a 70-es évek funky muzsikája! A kedvenc dalom valószínűleg a "Car Wash. Nem tudom, ki írta, csak azt tudom, hogy benne van a 70-es évek hangulata!

- Lemezgyűjteményed legcikisebb darabja?

- Azt hiszem a Green Day gyűjtemény. Amikor az emberek megtudják, hogy négy Green Day lemezem is van, kiakadnak. Hát ez van, szeretem a dallamokat, nem tehetek róla! Vállalom bűnös szenvedélyemet.

- Mit énekelsz a fürdőszobában?

- Mostanában rengetek Police-t dudorászok a zuhany alatt.

- Ha valaki azt kérné, hogy ajánlj neki egy albumot a 70-es évekből, mit mondanál?

- Sok jó cucc jött ki abban az időszakban. A Kiss első lemeze, vagy a "Never Mind The Bollocks . Here Comes The Sex Pistols". Ezek nagy zenék voltak!

- És a 80-as évekből?

- "Too Fast For Love" vagy "666 Number Of Beast".

- 90-es évek?

- "In Utero" a Nirvánától. Kurt Cobain hatalmas dalszerző volt, és az hogy meghalt, még jelentősebbé teszi dalait. Ez az album egyébként mindenhogy csúcs, akár halott, akár nem.

- Ha össze akarnád foglalni, miről szól a Slipknot, melyik dalotokból idéznél?

- "Surfacing". Alapvetően mindent komolyan gondolunk, amit leírunk, de ennek a dalnak a refrénje a legfontosabb mantránk: "Raise your middle finger and sing along" ("Emeld a középső ujjad és énekelj velünk!") Erről van szó.

- Mit szeretnél, milyen zene szóljon a temetéseden?

- Valószínűleg az "In My Time Of Dying" a Led Zeppelintől vagy az "Edge Of The World" Sonia Dadától. Az "In My Time ." nagyon tuti lenne, a Sonia Dada pedig nagyon - nagyon szomorú. Amikor hallom, mindig behunyom a szemem, annyi jó és rossz emléket idéz. Ha választanom kell, akkor valószínűleg inkább az utóbbit választom.

2000. október 13.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster