Slipknot: Na ki vele!

Slipknot 1
Nem sokkal azelőtt, hogy a "Spit It Out" c. számból listavezető dal lett, a Melody Maker interjút készített Corey Taylor énekessel, aki a kislemezről és a maszkápolás művészetéről beszélt nekünk.

-Nos, az első kérdésem, hogy a Slipknot kiköpi vagy lenyeli a dolgokat?

-(Röhögcsélés.) Hát tekintve, hogy miről van szó, remélem, hogy lenyelik és végleg megemésztik ezt az egészet.

-Elmondanád nekünk is, hogy tulajdonképpen miről van szó?

-Otthon, egy SRI Studio nevű helyen vettük föl a dalt kb. három és fél éve. Nem voltunk könnyű helyzetben, sokat szarakodtunk a helyi rádióadóval, ahol nem igazán barátkoztak meg velünk. Szóval, sokáig ment a huzavona. Kezdetben pedig nagy volt a haverság. Ez addig tartott, amíg rá nem ébredtek arra, hogy olyan emberekkel dolgozunk együtt, akiket ők nem csípnek. Ettől kezdve elmérgesedett a helyzet. Kezdetét vette a kölcsönös basztatás és a gyerekes mocskolódás. Sőt, tönkretették számos remek lehetőségünket is. A gyűlölködést félretéve nincs is igazán értelme azon filózni, hogy kinek volt igaza. Nagyon csúnya szivatás volt.

Slipknot 2
Mi teljesen bepöccentünk és azt mondtuk: Tudjátok mit? Csesszétek meg magatokat! Ez a banda sose kertelt, ami a szívén, az rögtön a száján is. Szóval elhatároztuk, hogy kiadjuk magunkból a dolgokat. Pontosan meg tudjuk nevezni az érintett személyeket. Egyébként nem is szükséges bárkit is megnevezni, hisz ez a szitu bárkinek ismerős lehet, aki látja a dolgokat, sejti hogy könyökölnek az emberek, ha a saját érdekükről van szó. Na erről szól a dal.

-Elképzelhető, hogy ez lesz az első olyan slágeretek, ami fölkerül a brit TOP 20-re?

-Bízom benne. Ez a szám a legújabb, közösen szerzett dalaink egyike. Szóval különleges dalokról van szó, amik már egészen más színvonalat képviselnek. Remélem, hogy az emberek meghallgatják, és jól beleélik majd magukat és nekik is annyit jelent majd ez az egész, amennyit nekünk.

-Mit gondolsz, felkerültök a popzenei toplistára? Ha így lenne, akkor ezt hogyan élnétek meg?

-Fene se tudja. Egy időben a "TFI Friday" showban zenéltünk, állatira élveztük, nagyon baró volt. Tudod, az az összes többi tv-s show, amiben szerepeltünk, túlságosan művi volt. Itt pedig mindenki ott volt, jó kis őrület volt. Az a helyzet, hogy ez az egész playback, meg szájraadás hülyeség. Nagyon negatív dolog, ha ilyesmit csinálnék, nem tudnék tükörbe nézni utána.

-Szóval az élő zenét preferálod?

Slipknot 3
-Csakis. Nem is tudnék mást elképzelni. Ha a csúcsra jutsz, az emberek jobban figyelnek rád. A rajongók hamar megérzik, ha palira veszed őket. Én sose tennék velük ilyet.

-Mikorra várhatjuk Shawn új bohócjelmezét?

-Már itt is van. Szerintem állati rémes. Nem, nem is jól mondom. A minap megnéztem és azt tudom csak mondani, hogy: "Hé' öreg haver, veled valami irtóra nem kóser!"

-Van más valaki is, akinek gondok vannak a maszkjával?

-Mondhatjuk. Valószínűleg már neked is feltűnt, hogy milyen régóta csináljuk ezt a bulit, míg a kellékeink nem sokat változtak az idők folyamán. Az én maszkom már lassan életre is kel. Fene se tudja, van egy bejáratott maszkállomány, amit gondosan karbantartunk. Lehet, hogy ostobán hangzik, de valóban a gondjukat viseljük.

-Mi a sorsa a használatban már megkopott maszkoknak?

-Én biztos, hogy elrakom az enyémet. Mielőtt nekikezdünk az új albumnak, öntetek magamnak egy újat. Ez sokkal frankóbb lesz. Olyan fasza és rémisztő, hogy senki se bír majd ránézni! A régit pedig "nyugdíjazom" és egy biztonságos helyre, egy még ennél is öregebb maszkom mellé teszem.

-O. K. De mi lesz a poplistákkal?

-(Röhögés.) Hát, ha tudni akarod, szarok az egészre. Amíg tombolnak a gyerkőcök, és van hol fellépnünk, addig semmi egyéb szar dologra nem tudok gondolni. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy ez így maradjon. Példának okáért Írországból már ki vagyunk tiltva.

-Az egész országból?

-A dublini fellépésre készültünk, de kb. két héttel ezelőtt derült ki, hogy erre mégsem kerül sor, mivel a bandát kitiltották. Soha nem játszottunk ott azelőtt, így eléggé értetlenül álltam az egész dolog előtt. "Mi ez a baszakodás?" filóztam magamban. Hisz nem csináltunk semmi rosszat. Nyilván a sok ír kisöreg, aki csak véletlenül ránk nézett, teljesen betojt, meg hasonló hülyeségek.

2000. október 4.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster