Sepultura gőzerő

A Sepultura, a heavy metal egyik ikonszerű bandája hamarosan megjelenteti új lemezét. A csapat frontembere az egy csaknem ismeretlen producer közreműködésével készülő album munkálatairól beszélt.

- Hogy megy a lemez?

Sepultura 1
Derrick: Jól, bennünket is megleptek a visszajelzések. A felvételeket állandóan megszakítottuk a koncertek miatt, mi sem tudtuk, mi sül ki a dologból. Egyszer belelkesedtünk, máskor meg legszívesebben hagytuk volna az egészet. Akkor indult be nagyon a dolog, amikor összeálltunk egy új producerrel.

- Ki volt az?

Derrick: Steve Evetts. Hát, mit mondjak, egyelőre még nem ő minden idők legnagyobb producere...

- Sose hallottam róla.

Derrick: Ez a legszebb az egészben. Nem akartunk egy nagy nevet, aki mindenbe belepofázik. Olyasvalaki kellett, aki velünk együtt nő fel a zenével, aki komolyan összedolgozik velünk, és Steve ilyen típus.

- Minden dal elkészült már?

Derrick: Igen, 13-14 különböző számot vettünk fel, a demó el is készült. Ezt hallgatjuk, és folyamatosan javítgatjuk a hibákat. Mindegyik dal nagyon lendületes, alig hasonlítanak a korábbi Sepultura-számokhoz.

- Állítólag a dalszövegek is politikusabbá váltak.

Derrick: Nem tudom, miért alakult ez így, talán most ez van benne a levegőben. Brazíliának, ahol a legtöbbet mozgunk, égető szüksége van a politikai változásokra. Gyönyörű ország, de iszonyatosan veszélyes és erőszakos. A körülmények rosszak, de az emberekben meg van a jó.

- Tervezitek, hogy kiadtok egy B-sides lemezt?

Derrick: Hát igen, korábban sok B-oldalas punknótát csináltunk, leginkább a Black Flagre vagy a Crucifixre hasonlítottak... Szóba került egy ilyen válogatás, már a címe is megvan: Bela Lugosi Is Dead. Ide aztán kiszórnánk minden ismeretlen számunkat.

- Gitározol is az új lemezen?

Derrick: Még nem tudom, a végleges verziókat én játszom-e fel, de a gitárrészek többségét én írtam. az biztos, hogy az énekhangra nagyobb súlyt fektetünk. szerintem még azoknak is be fog jönni, akik nem szeretik a heavy metalt.

- Talán még érzelmes dalokat is énekeltek majd?

Derrick: Lesz ilyen is. Szerintem az emberek többsége el sem tudja képzelni, hogy ilyesmire is képesek vagyunk. Korábban megfordultam kissé lassú zenekaroknál is, szóval nekem nincs gondom ezzel. De metalzenekar maradunk, csak kipróbáljuk magunkat. Ezért is olyan ideges mindenki a bandában, rengeteget dumálunk, találgatjuk, mi sülhet ki ebből.

- A Sepultura énekeseként könnyebbé vált az életed?

Derrick: Ezt nyugodtan kijelenthetem. Élvezem az életet Brazíliában, szeretem az ottani embereket, tanulgatom a nyelvet. Ott lehet beszélgetni a rajongókkal, a brazilok valódi fanatikusok. new Yorkban maximum egy-két ember köszön rám, itt az egész ország ismer. Aki nem tud angolul, az is megpróbál dumálni velünk, szóval nagyon kedves az egész.

- Nem voltak dühösek rád, hogy átvetted Max helyét?

Derrick: Nekem is kemény volt, hiszen a legnagyobb rajongói közé tartoztam...

- Aztán egyszer csak csörgött a telefon...

Derrick: Valahogy így, teljesen meglepett a dolog, de mindenképpen ki akartam próbálni. Olyan akartam lenni, mint Max, de persze senki sem lehet olyan. Végül rájöttem, a dolog csak akkor működhet, ha önmagam vagyok, és a többiek így fogadnak el.

- Mikorra várható az új lemez?

Derrick: A jövő év elejére. Még rengeteg dolgunk van, hamarosan beszáll a melóba Stewart Copeland, a Police dobosa is, egy csomó számot vele veszünk fel. Igazán jó dalokat kell letennünk elé, hogy megnyerhessük magunknak. Utána viszont teljes erővel turnézunk, gyártjuk a klipeket, satöbbi. Remélem, egy csomó embert sikerül felrobbantanunk majd. Végül is szétdolgozzuk a seggünket...

2000. augusztus 28.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster