Aaron Lewis (Staind) – Sikeres évet zártak

A Staind harmadik albuma, a Break the Cycle a 2001-es év egyik legsikeresebb rock lemeze volt. Májusban rögtön az első helyen debütált, és azóta több mint 4 millió példány talált gazdára, el sem hagyva a top 20-at. Sikerük titka valószínűleg a gyermekkori traumáktól szenvedő frontemberük, Aaron Lewis, aki úgy tudja kifejezni fájdalmát, hogy rajongóik is azonosulni tudnak vele. Állítja, hogy sohasem fog kifogyni a szédült gondolatokból, mindig lesz miről írnia, bár azt is bevallja, hogy amikor az album négyszeres platina lett, tengernyi pénze van a bankban, és felesége, Vanessa gyermeket vár, nincsen oka panaszra.

Mi volt az év csúcspontja számodra?

Amikor megtudtam, hogy a feleségem várandós. Augusztusban történt, hogy egy házi terhességi tesztet próbált ki egy barátnője, Jen házában. Jen barátjával éppen golfoztuk, és amikor visszaértünk, láttam rajta, hogy valami történt, mindenki nagyon csendes és furcsa volt. Aztán csak átnyújtotta nekem a pozitív tesztet. A múlt éjjel először érezte, hogy megmozdult a pici.

Milyen érzés?

Értelmet adott az életnek, komolyabban veszem azóta az egészet.

Nagyon sok sztárral találkozol, amióta ennyire sikeres lett az albumotok. Melyik volt a legemlékezetesebb találkozásod?

Amikor a What’s going on felvételein dolgoztunk, találkoztam Bonoval. Óriási U2 rajongó vagyok, és ő nagyon rendben van. Időd szentelt arra, hogy másoknak segítsen, ez nagyon nagylelkű és nemes cselekedet részéről. Meghívott sörözni, de én nem iszok, ő meg nem akart velem elszívni egy jointot. A másik ilyen a múlt héten történt, a hotel liftjében álltam Jay-Z asszisztensével utaztam, aki azt mondta, ’gyere, ugorj be Jay-Z-hez, nagy rajongód, egész héten folyamatosan a ti lemezeteket játszotta’. Nagyszerű volt találkozni vele, hát még az milyen jó érzés, hogy a rajongónk.

Ha egy dolgot másként csinálhatnál, mi lenne az?

Haver, minden, ami ebben az évben történt, jó volt. Nincs is olyan, amit másképp tennék. A feleségem terhes, új házat vettem. A Rolling Stone címlapjára kerültem és a jövő hónapban a High Times-éra is az én fotómat rakják. Minden rendben van. Egy dolog van csak, a barátom, Joe C halála. Ha fiam lesz – amit tudok, hogy az lesz -, Zachary Joesph-nek fogjuk nevezni, Joe emlékére.

Mi volt a legjobb hely, ahol 2001-ben jártál?

Talán a kórház, ahol az ultrahangon megnéztük a kicsit. Ott ül bent, keresztbe tett lábakkal, és a kezeit a feje felett tartja. Tisztára úgy, mintha csak egy nyugágyban lazítana. A feleségem ránézett a képre, és rögtön azt mondta, „Ez biztosan a te gyereked!”.


Kapcsolódó linkek:

Fórum: Staind

2002. január 4.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster