Nuclear Blast hírek

THEATRE OF TRAGEDY - készül az új album

A norvég Theatre Of Tragedy jelenleg új, egyenlőre cím nélküli 5. albumának dalait írja a próbateremben. A produceri teendőket ezalkalommal az egyre jobb nevű Hiili Hiilesmaa (Him, Apocalyptica, Moonspell, Bush, The 69 Eyes, stb.) fogja ellátni. A felvételek a Finnvox Studios-ban és egyéb Helsinki-hez közeli helyeken folynak majd, szeptembertől novemberig. Ez lesz az első stúdiófelvétel, amin az új tag, Vegard Thorsen is szerepel. Ha minden jól megy, januárban jön ki az első kislemez, amit februárban követ majd az album. További info: www.theatreoftragedy.com

DESTRUCTION - turnén

Íme a DESTRUCTION – KREATOR – SODOM & Special Guests turné állomásai:

26.12.2001 D - Ludwigsburg - Rockfabrik

27.12.2001 D - Bochum - Zeche

28.12.2001 NL – Tilburg - 013

29.12.2001 D - Hamburg - Markthalle

30.12.2001 D - Halle - Easy Schorre

31.12.2001 D - Osnabrück - Hyde Park

Special New Years Eve show with DJ Frank Albrecht!

Talán jövőre hozzánk is eljönnek...

A 3 headliner minden este más sorrendben játszik!

THE KOVENANT - az új album munkálatai közepette

A The Kovenant még mindig új albumán dolgozik. Az anyag munkacíme S.E.T.I - ( The Search For Extraterestial Intelligence), ami a Nasa azon űrprogramjának az elnevezése, aminek célja a földönkívüliekkel való kapcsolatfelvétel. Íme néhány számcím: "Planet of the Apes", "Hollow Earth", "GenTech Ranch", "The Perfect End" és "Camp Narssiscius". Az albumra felkerül egy The Doors nóta, a "Strange Days" feldolgozása is, amit a csapat még a Zeromancerrel közös turnén kezdett el játszani.

Hamarosan teljesen kész lesz a www.kovenant.com címen a hivatalos honlap is.

LACRIMOSA - a Nuclear Blast-hoz szerződtek

A német gothic/dark rock királya, a Lacrimosa a Nuclear Blast-hoz szerződött, így Németország, Lengyelország, Brazília, Japán és Korea kivételével szerte a világon a Nuclear Blast-nál fog megjelenni hamarosan a csapat következő digipack EP/single-je és új albuma.

Emellett újra kiadjuk bakeliten az utolsó három albumot.

A single augusztus 6-án jelenik meg.

AGATHODAIMON

A legismertebb német black metal banda, az Agathodaimon befejezte harmadik albumának felvételét. A valószínűleg "Chapter Three"-nek címzett anyag a tervezettnél néhány héttel később jelenik majd meg, mivel az album borítója még nem tart olyan állapotban, ami az eddig megszokott Agathodaimon minőségnek megfelelne. A várható megjelenés november 12. A "Chapter Three" a csapat eddigi legváltozatosabb albuma lesz – aki ismeri őket, tudja, hogy ez a csapat eddig is különlegességet jelentett. Az első sajtó-visszajelzések alapján arra lehet számítani, hogy az Agathodaimon nagy meglepetést fog okozni a black metal rajongói számára!

DISSECTION

2002 januárjában a legendás Dissection egy koncert videót, DVD-t és albumot fog kiadni. Az anyagok címe ‘Live Legacy’, s az utóbbi 5 év első Dissection kiadványai lesznek. Emellett a csapat agya, Jon jelenleg is nagy erőkkel dolgozik az új dalokon a börtönben. Tehát a Dissection él!

GODGORY

Elkészült a svéd gothic/death metal csapat új albuma, aminek "Way Beyond" a címe. Az album borítóját újra Kristian Wahlin festette. Megjelenés: augusztus 20.

GRAVE DIGGER

A Nuclear Blast újabb klasszikus bandát szerződtetett le. A metal legenda, Chris ‘The Reaper’ Boltendahl és Sírásói október 22-én jelentetik meg új mesterművüket. A ‘The Grave Digger’ című anyagon mutatkozik be az új gitáros, Manni Schmidt, és minden bizonnyal fellelkesíti majd a világ metalosait agy-zúzó metal dühöngésével. Minden túlzás nélkül, ez egy valóban kiemelkedő power metal album, mely a csapat 20 éves történetének egyik (ha nem a) legjobbja lesz!

IMMORTAL

Az Immortal szeptemberben vonul stúdióba, hogy Peter Tagtgren segítségével felvegye soron következő albumát. Az anyag várhatóan jövő februárban jelenik meg, márciustól pedig az Immortal turnézni fog, méghozzá a Hypocrisy és a Warhammer társaságában. Jövő év augusztusának végén pedig az Abtsgemund-i Summer Breeze festival-t fogják főbandaként porig rombolni.

LOCK UP

A grind/death szupergroup második albuma novemberre várható, és ez lesz az első, amin Tomas Lindberg (ex-At the Gates) énekel, aki Peter Tagtgren helyét veszi át.

MANOWAR

A Metal Királyai a ‘Hell On Earth’ home video rég várt második részén dolgoznak, ami az első résszel együtt, kedvezményes árú DVD-n is megjelenik.

PUNGENT STENCH

A sado-mazo porno death metal királyai befejezték új albumuk felvételeit, amitől az extrém zenék minden híve lehidal majd! Az anyag november elején jelenik majd meg. Emellett két klasszikus albumuk, a ‘Been Caught Buttering’ és a ‘Dirty Rhymes and Psychotic Beats’ remasterizálva újra kiadásra került a NB Classics sorozat részeként.

PRIMAL FEAR

A hatalmas sikereket hozott Európa-turné és néhány nagy fesztiválos fellépés után a német metal kommandó, a Primal Fear már be is fejezte a következő album új dalainak megírását. A Wacken fesztivál, az amerikai Milwaukee Metal Festival és a Summer Breeze Open Air után a csapat fellép Brazíliában, Argentínában és Mexikóban is. Majd pedig decemberben vonulnak stúdióba, hogy nekilássanak a 4-es számú album összekalapálásának. A munkacím ‘Black Sun’. Emellett nem sokára kijön egy színes 7”-es kislemez a bakelitőrülteknek, rajta az ‘Out In the Fields’ és a ‘Breaker’.

SINERGY

A Sinergy augusztus eleje óta dolgozik a Fredman stúdióban a ‘Suicide By My Side’ című készülő új album előzetes demóján. A Kimberley Goss énekesnő és Alexi Laiho (Children of Bodom) gitáros által vezetett csapat egy igazán kiemelkedő, örökérvényű power metal albumot szándékozik készíteni!

EMPEROR

A norvég Emperor, a black metal stílus egyik legelőremutatóbb, legprogresszívebb csapata október 22-én (Németországban, Ausztriában, Svájcban a Nuclear Blast-nál) fogja megjelentetni utolsó albumát, a "Prometheus: The Discipline of Fire and Demise"-t

Turnék, koncertek:

AMORPHIS

23.08. D Abtsgmünd - Summer Breeze Open Air

BENEDICTION

07.09 NL Alkmaar - Parkhof

08.09 B Vosselaar - Biebob

09.09 NL Deventer - TBC

10.09 D Essen - Zeche Carl

14.09 D Bischofswerda - East Club

CREMATORY

18.08. D Groitzsch - Burg Open Air

08.09. D Sundhausen - Open Air

23.09. D Augsburg - Rockfabrik

CRYSTAL BALL

14.09. CH Willisau - Festhalle

29.09. CH Würenlingen - Rockevent

30.09. D Augsburg - Rockfabrik (mit Primal Fear)

12.10. CH Luzern - Schürr

13.10. CH Wölflinswil b. Frick - Rocknight

GRAVE DIGGER (Tour 2002)

11.01. D Braunschweig - FBZ

12.01. D Offenbach - Hafenbahn

13.01. D Ludwigsburg - Rockfabrik

14.01. D Bochum - Zeche

15.01. D Hamburg - Markthalle

16.01. D Berlin - Music Hall

17.01. D München - Metropolis

18.01. D Lichtenfels - Stadthalle

19.01. D Glauchau - Alte Spinnerei

KATAKLYSM

01.09. D Trier - Exil

02.09. B Vosselaar - Biebob

03.09. F Paris - Locomotive

04.09. D Essen - Zeche Carl

05.09. D Offenbach - Hafenbahn

06.09. NL Hengelo - Metropool

07.09. NL Zaandam - Kade

08.09. NL Helmond - Plato

09.09. NL Rotterdam - Baroeg

10.09. D Hamburg - Markthalle

11.09. D Berlin - Razzle Dazzle

12.09. PL Warsaw - Proxima

13.09. CZ Prague - Futurum

14.09. D Zwickau - Alarm

15.09. A Vienna - Arena

16.09. I Milan - Indian’s Saloon

PRIMAL FEAR

25.08. D Abtsgmünd - Summer Breeze Festival

THEATRE OF TRAGEDY

01.09. D Hildesheim - Mera Luna Festival

2001. augusztus 14.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster