Gorillaz

Szafari Park életmód

Első pillantásra kitűnik, hogy a Gorillaz a császár új ruhájának minden márkajelzését magára aggatta: az átverős Wu-Tang-klán nevet, a divatmagazin-barát személyiséget (a hip-hop-os Dan Nakamura és a képregény-firkász James Hewlett), illetve a mulatságos, bár rövid életű ragaszkodást ahhoz, hogy ezeknek a karaktereknek az alakjában adjanak interjúkat.

Az is meglepő lehet, hogy mintha túl sok lenne az anyag ezen a lemezen egy átlagos hosszúságú albumhoz. Nakamurát illeti az összes elismerés, aki leginkább az 1999-es Handsome Boy Modelling School albumáról ismert. Ő a producere a független DJ Shadow iskolának, ugyanakkor a tökéletes ellentéte Damon Albarn ernyedt nyafogásának. A zenekari hangzás egy vásári derbit idéz Clint Eastwooddal, a hipnotikus ritmusok pedig a Sound Check Gravity lemezére utalnak, mindezt rongyos garage-rock-kal fűszerezik 5/4-ben. A csapat másik kulcsfigurája Del Tha Funkee Homosapien, a rapper, akinek izzó stílusa olyan dalokat eredményez, mint pl. a Rock The House Alive.

A hátborzongatóan városi hangulatokkal és az ártatlan, óvodás szintű melódiákkal a Gorillaz nem nevezhető többé félénk kis művészi szupercsapatnak. Meglehet, egy nap még lekörözik a kifáradó brit-pop bandáinak teljesítményét!

2001. szeptember 10.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster