KATAKLYSM - Epic (The Poetry Of War)

A világ legbrutálisabb bandája újra pusztít!!! 1992-ben a Kataklysm azzal az egyetlen céllal alakult meg, hogy létrehozzák minden idők legpusztítóbb zenéjét, amiben dallam és erő egyetlen pusztító csapásban egyesül! És úgy is tettek.

Csupán egyetlen 3-számos demóba (The Death Gate Cycle of Reincarnation) tellett a bandának, hogy megfogja a rajongókat és lemezszerződést szerezzen a német Nuclear Blast-tól.

1994-ben a Kataklysm kiadta első hivatalos anyagát, az immáron klasszikus demót egy számmal (The Orb Of Uncreation) kiegészítve – ez lett a “The Mystical Gate Of Reincarnaition” EP. Ezen kiadványával a Kataklysm egy új fajta extrém stílust alapított meg: a Northern Hyperblast-et!

A kritikusok szerte a világon egyetértettek... a Kataklysm egyike az underground metal scene csúcsversenyzőniek.

1995-ben a kanadai hyperblasterek kiadták első teljes albumukat, a “Sorcery”-t, s bebizonyították, hogy misztikus szövegeik, erőteljes, mégis dallamos gitár riffjeik, döngölős, torzított basszusuk és kompromisszummentes blast beatjeik és dobolásuk olyan erőt képviselnek, mellyel számolni kell. Nem sokkal az album megjelenése után a rajongók élőben is megtapasztalhatták a csapat kataklizmikus dühöngését, amikor a Deicide, Cathedral, Brutal Truth, Sinister és Fleshcrawl társaságában Európa-turnéra indultak.

A Kataklysm tarolt mindenütt, ahol játszott, s hamarosan kialakult masszív európai közönségbázisuk. Ugyanez történt az USA-ban és Kanadában, de még Mexikóban is, ahol a Kataklysm volt az első ott fellépő kanadai banda.

1996-ban került kiadásra a csapat legtechnikásabb és legbrutálisabb albuma, a “Temple Of Knowledge”. A kitörő lelkesedéssel fogadott anyag egyik dalára, a "The Awakener"-re klip is készült, amiből a banda legsikeresebb dala lett. A videoklip váratlan sikerét kihasználva megcsinálták első önálló amerikai turnéjukat.

1997 a Kataklysm és a Nuclear Blast útjai elváltak, s a kiadó újra piacra dobta a “The Mystical Gate Of Reincarnation”-et és a “Sorcery”-t egy CD-n néhány bónusz track-kel, a Nuclear Blast klasszikus kiadványainak részeként.

1998-ban a Kataklysm a kanadai Hypnotic International kiadóhoz szerződött, és kiadta legkísérletezőbb albumát, a “Victims Of This Fallen World”-öt, amin a csapat visszanyúlt korai hardcore gyökereihez, hozzáadva az anyaghoz azt a nyersességet, ami a korábbi anyagokra nem volt jellemző. Mindazonáltal jól fogadták az albumot, a német Hammerben 7-ből 6 pontot kapott! (Az album csak Kanadában és Európában jelent meg, terjesztési problémák miatt.)

Három éves szünet után tért vissza a Kataklysm az európai színpadokra, megmutatva, mit jelent az, hogy színtiszta erő. Olyan underground nagyszerűségekkel turnézták végig az öreg kontinenst, mint Vader, Cannibal Corpse és Dark Funeral. Ezzel egyidőben (csak Kanadában és Németországban) kiadtak egy korlátozott példányszámú, csak az igazi rajongóknak szóló, nyers, vágatlan CD-t is, Northern Hyperblast Live címmel.

1999-ben, a szerződés lejártával, a Kataklysm elhagyta a Hypnotic International-t, és új, több albumra szóló szerződést kötött a Nuclear Blast-tal, miután megtárgyalták a múltbéli problémákat.

2000-ben jelent meg a Kataklysm negyedik albuma, a “The Prophecy (Stigmata of the Immaculate)”. A sajtó csupa jót írt róla, és mindenütt kedvező kritikákat kapott. Az album megjelenését követően részt vettek a Nuclear Blast fesztiválturnén is, ahol társaik a Hypocrisy, a Destruction, a Crematory és a Raise Hell voltak.

Ezévben pedig megjelenik az 5. album, az “Epic (The Poetry of War)”. Ezzel az anyaggal újra megmutatják a világnak, hogy nincs az egész univerzumban a Kataklysm-nál brutálisabb és kompromisszum-mentesebb banda. Ha nem hiszed, hallgasd meg az olyan dalokat, mint az “Il Diavolo In Me”, a “Damnation Is Here”, a “Shivers Of a New World” vagy bármelyik észveszejtően brutális számot. Ha kíváncsi voltál, milyen is a háború költészete, most itt a lehetőség, hogy megtudd!

Diszkográfia

2001 - Epic (The Poetry Of War)

2000 - The Prophecy

1998 - Sorcery & Mystical Gate (Classic Series)

1996 - Temple of Knowledge

1995 - Sorcery

1993 - The mystical gate of reincarnation

Dalsorrend

Il Diavolo In Me

Damnation Is Here

Era Of The Merciless

As The Glorious Weep

Shivers Of A New World

Manipulator Of Souls

Wounds

What We Endure

When Time Stands Still

Felállás:

Maurizio Iacono - ének

JF Degenais - gitár

Stephane Barbe - basszusgitár

Max Duhamel - dob


Kapcsolódó linkek:

www.kataklysm.net

2001. szeptember 10.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster