MADRIGAL - I die, you soar!

A svéd Madrigal 1998-ban alakult meg Göteborgban. Akkoriban még tinédzserek voltak, és különféle helybéli bandákban játszottak. Aztán nekifeküdtek a próbáknak, s egy évvel később megnyertek egy tehetségkutatót. Nyereményük az volt, hogy felvehettek egy demót egy stúdióban. Az anyagot felrakták az internetre, az mp3.com-ra, és igen jól fogadta a netes közönség: a Gothic listán a 3.-ak lettek, megelőzve olyanokat, mint pl. Lacuna Coil és Moonspell.

2000 elején a Madrigal felléphetett Göteborgban az In Flames előzenekaraként. Nagy sikerük volt, és az In Flames énekesének, Anders Fridennek is nagyon bejött a csapat. Meghívta őket a Fredman stúdióba (aminek tulajdonosa), hogy ott vegyék fel első albumukat, az I Die, You Soar-t.

Anders megmutatta a csapat demóit az In Flames-et is kiadó Nuclear Blast A&R embereinek, akiknek olyannyira tetszett, amit hallottak, hogy rögvest fel is ajánlották a szerződést a Mardigalnak.

Az I Die, You Soar azoknak való leginkább, akiknek nem tetszik az olyan zenekarok utóbbi években mutatott teljesítménye, mint pl. Anathema, Paradise Lost. Az olyan dalok, mint a Same Face, a Languish, a Mind In Disgiuse vagy az Ashen Eyes, igazi, régivágású, de mai megszólalású Gothic Metal számok. Anders igazán jó munkát végzett velük a stúdióban. Ha jól odafigyelsz Martin Karlsson énekes-gitáros hangjára, minden egyes hangjában átérezheted életének fájdalmát, melankoliáját és erejét.

A Madrigal a Gothic Metal színtér új reménysége!

Felállás

Martin Karlsson – ének, gitár

Kristoffer Sundberg - gitár

Lida Emanuelsson - billentyűk

Marcus Bergman - dob

Diszkográfia

2001 - I die, you soar!

Dalsorrend

Same face

Languish

Taint of shame

Mind in disguise

In debris

Ashen eye

Enticed

Moulded pain

2001. szeptember 18.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster