Edguy - Mandrake

A heavy metal ifjú német üdvöskéje, az Edguy a nyáron óriási sikerrel szerepelt a Budapesten, a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán megrendezett Summer Rocks 2001 fesztiválon. Azóta elkészült a csapat új albuma, a Mandrake, ami nem jelent stílusváltást nagy sikerű elődeihez, a Vain Glory Opera-hoz és a Theator Of Salvation-höz képest.

A Mandrake tipikus Edguy album, néhány eddig nem hallott aprósággal, hangzásbeli és technikai finomsággal. A Pharao a leghosszabb dal a lemezen a maga több, mint 10 percével. A dalban keleties hangminták is felbukkannak, míg a nyitó Tears of Mandrake-ben Hammond orgona is megszólal. A könnyedebb hangvételű Wash Away The Poison-t zongorás introval, a Jerusalem-et akusztikus gitárral fűszerezték. Tobias Sammet énekes tehát jogosan állítja: “A barátaink, akik már hallották az anyagot, azt mondták rá, hogy tipikus Edguy, mégsincs az az érzésük, hogy az Edguy önmagát ismételné, vagy újra ugyanazt az albumot adná ki. Azt hiszem, még sosem voltunk annyira sokoldalúak, mint a Mandrake-en.”

Ezt egyébként már az augusztusban megjelent Paintin On the Wall maxi is bizonyította. A csapat folyamatos fejlődésének egyik fő elősegítője az, hogy nem változott a felállásuk, a másik pedig, hogy, a sose változtass egy nyerő csapaton elvet követve, ezalkalommal is ugyanazokkal a szakemberekkel dolgoztak az albumon, mint az eddigieken. A lemezt a fuldai Rhön Studios-ban vették fel, Norman Meiritz hangmérnök segítségével. A keverést és masterizálást Mikko Karmila és Mikka Jussila végezte a Finnvox Stúdióban. Az albumon a következő vendégzenészek szerepelnek: Frank Tischer zongorista, valamint a következő énekesek vokáloztak: Ralf Zdiarstek, Markus Schmidt és a legendás Rob Rock, aki néhány alkalommal az Edguy-jal együtt is koncertezett.

Ami az album címét illeti, a Mandrake, avagy a mandragóra egy mérgező gyökerű növény. Mivel gyökerének meglehetősen ember-szerű az alakja, a régi időkben úgy vélték, mágikus erők lakoznak benne. “Az album címe – mondja Sammet – a mágia és a természetfölötti szinonímája, ami a szemnek láthatatlanul minden teremtményben benne lakozik.”

Az Edguy novemberben indul első olyan turnéjára, amin már ők lesznek a főzenekar. A rajongók nagy meglepetésekre készülhetnek, mert “öt előzenekari turné után eljött az ideje, hogy a rajongóink mint főbandát láthassanak minket. Mindenki látványos show-ra számítson, amin senki nem fog unatkozni. Ennél többet persze nem mondok – gyertek el, és meglátjátok!” Hogy mi fog történni, most még senki nem tudja. Egy biztos csak: szeptember 24-én megjelenik a Mandrake, és onnantól kezdve, ami még hátra van az évből, az az Edguy-ról fog szólni!

2001. szeptember 25.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster