JORN - Worldchanger

Jorn Lande Norvégia szívében született 1968 május 31-én. Jorn elképesztő gyorsasággal vált Európa egyik legjobb hard rock énekesévé. Az utóbbi években többek között az alábbi zenekarokban mutatta meg, mire is képes: The Snakes, Vagabond, ARK és Millenium.

Múlt évben kezdte el szólókarrierjét a \"Starfire\" albummal, amin 5 feldolgozás is helyet kapott (City Boy, Deep Purple, Foreigner, Journey, Jefferson Starship) 5 saját száma mellett, amik a dallamos rockot keverték a Black Sabbath-féle Heavy Metallal.

Ezután részt vett Yngwie Malmsteen észak-amerikai turnéján, valamint szerepelt a Beyond Twilight és a Nostradamus projectekben, s most itt az új szólóalbum, a \"Worldchanger\".

A \"Worldchanger\" albumon Jorn újfent bebizonyítja, hogy ő az egyik, ha nem a legjobb hard rock torok, aki az utóbbi évtizedben felbukkant. De méginkább, hogy óriási dalokat is tud írni!

Az album kombinálja a Millenium dallamos hard rockját (Sunset Station; Bridges Will Burn) az ARK egyéni metalzenéjével (Captured, Worldchanger), sőt néhány Black Sabbath-os, sötétebb nóta is akad, mint pl. a nyitó Tungur Knivur és a Glow In The Dark, míg Jorn nagy kedvence, David Coverdale hatása a House Of Cards-ban jelenik meg.

Az albumon a következők Jorn társai: Sid Ringsby basszer (ex-Tindrum), Tore Moren gitáros, valamint Hellhammer dobos (Mayhem, Kovenant). Az albumot maga Jorn producelte, és Tommy Hansen (Helloween; Pretty Maids; Heaven\'s Gate) keverte.

2001. december 5.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster