MEGADETH - A világnak egy hősre van szüksége

Megadeth Cover

15 millió stúdió album eladása és hét Grammy jelölés akár össze is foglalhatná a Megadeth 16 éves karrierjét, ám a heavy metal egyik legsúlyosabb csapata még mindig bizonyításra kényszerül.

A gitáros - énekes Dave Mustaine és társai ezúttal visszarendelték azt a Vic Rattlehead-et, akinek nevével utoljára az 1990-es Rust in Peace albumon találkozhattunk, ám a látszólagos változások nem teszik ezt a lemezt érdemessé arra, hogy időt szenteljünk rá.

A négyes utóbbi két lemeze, az 1997-es Cryptic Writings és az 1999-es Risk egyértelmű rádióbarátságra törekvő hangzása, és a The World Needs a Hero visszatérése Mustaine politikusabb kirohanásai - főként a Disconnect és a Dead and the Fugitive Mind című dalokban - meglehetősen furcsán fest, bár a gyenge szövegekhez tartozó bénácska riffekkel tökéletesen passzolnak egymáshoz. Abban a pillanatban, hogy elvesztette dühét a társadalommal szemben, és már nem érez inspirációt, rögtön az elbaltázott kapcsolatokat kezdi taglalni, jó példa erre a 1000 Times Goodbye, amely több mint hat percnyi fájdalmas metal riff keverve egy fiú és egy lány nevetséges és klisés párbeszédével.

És ez így megy végig az egész albumon, beleértve az első kislemezes Moto Psycho-t és a kilenc perces zárónótát, a When-t, amely véletlenül tök ugyanolyan, mint az Am I Evil Metallica féle feldolgozása.

Költsétek a pénzeteket másra.

2001. június 27.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster