Trans-Siberian Orchestra: Beethoven's Last Night

1827 őszén, egy hideg estén borzalmas vihart söpört végig Bécs városán. Ezen az estén Ludwig van Beethoven nappalijában üldögélt és zongoráját püfölte: 10. szimfóniáján dolgozott épp, de mint tudjuk, ez élete utolsó éjszakája volt, és a szimfónia sosem készült el...Évekkel később a Trans Siberian Orchestra saját stílusában meséli el nekünk ezen éjszaka történetét!

A 22 dalból álló rock operában megvan minden, ami az előző két TSO albumot már listavezetőkké tette. Paul O'Neill - egy igazi zenei reneszánsz ember - az eredeti Beethoven 5. szimfóniát használta fel alapul saját zenei kirándulásaihoz. Műveiben Andrew Lloyd Webber, a Yes és az Aerosmith hatása ugyanúgy érezhető. "Látomásait" pedig régi zenésztársai, a TSO másik két tagja, Jon Oliva és Robert Kinkel váltja zenei valósággá, egy csapat tehetséges zenész segítségével.

A mostani lemez története 50 %-ban megtörtént dolgokból, és 50%-ban olyan dolgokból áll, amik megtörténhettek volna. Ugyanakkor azzal a gondolattal is foglalkozik, hogy milyen kicsik a mi mindennapos tragédiáink ahhoz képest, hogy Beethoven karrierje felét süketen élte meg, vagyis a saját zenéjét sem hallhatta meg soha, mégis legyőzte ezt a nehézséget.

2002. február 4.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster