Underground Moon: Underground Moon

Dominic Moon, a tehetséges dalíró, a modern technológiát felhasználva alkotta meg zenekara, az Underground Moon ezernyi színű első albumát.

Az album sokszínűsége nem lehet meglepetés, ha figyelembe vesszük, hogy Dominic New York bohém Greenwich Village részében nőtt fel, szülei pedig elkötelezett „potyautasok” voltak, s vitték magukkal mindenfelé. Így Dominic hamarosan megtapasztalta a zene hatását. Amikor pedig megismerte a The Beatles-t, sorsa megpecsételődött. Ekkor váltott át zongoráról elektromos basszusgitárra.

Előbb Chris Squire és John Paul Jones dolgait szedegette le, aztán elment zenét tanulni a University of Washington-ra. Hogy fedezni tudja a tanulás költségeit, egy helyi zeneboltban dolgozott, ahol kipróbálta az összes ott kapható hangszert, és több helyi rock bandában is játszogatott. Így, midőn lediplomázott, teljesen felkészülten nézett elébe mindannak, ami Los Angeles-ben várta.

L.A.-be érkezte óta volt már része platinalemezes eladásokban és arénás fellépésekben is, de igazából csak azóta érzi úgy Dominic, hogy megtalálta önnen kreativitását, amióta találkozott Tommy Henriksen producerrel, akivel megalakították az Underground Moon-t.

Henriksen előélete is számos érdekességet tartalmaz. Énekesi-salszerzői ill. produceri karrierje során pl. szerepelt dala a “Blast from the Past” (Csapás a múltból) című, Brendan Fraser és Alicia Silverstone főszereplésével készült filmben, fut egy szólóprojectje is, és ’99-ben a Capitol kiadta egy lemezét, amiről a kritikusok ezt írták: „az új évezred zenéje”.

Az Underground Moon múlt év végén promóciós célokra már megjelentetett egy 4 számos EP-t. Erről a Shock! magazin ezt írta a lemezelőzetes EP-ről: „Figyeljetek oda rájuk, mert jön a lemez, ami az igényes zenéket kedvelőkhöz szól majd. Ha az is ilyen dalokkal lesz tele, akkor biztos tíz pont felé fog kúszni az értéke.”

Az album tökéletes mixtúrája a modern rock stílusainak és az időtálló, nagyszerű dallamoknak. 2002 a felkelő Hold (azaz Moon) éve lesz!

Dalsorrend:

Backslide

Gray

Suicidal Maze

In Cinema

Beds Are Burning

Unknown

Shed The Skin

Acid Superman

Shakti

Imaginary Jesus

Open Circles

2002. február 4.Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster