I. Csepel-sziget Fesztivál

Ideje:
2001. június 2-3.
Június 2.: 14.00-04.00
Június 3.: 14.00-04.00
Koncertek: 14.00-23.00
DJ-k: 23.00-04.00

E felosztást (a közelben lakók nyugalma érdekében) komolyan is gondoljuk.

Helyszíne: Csepeli Sportcsarnok, Budapest, XXI. ker., Béke tér 1., a Csepel SC. labdarúgó stadionjának közvetlen szomszédságában.

Megközelíthető: a Boráros tértől a csepeli HÉV-vel a végállomásig, valamint a Csepel, Szent Imre téri buszvégállomástól az 52, 152, 59-es autóbuszokkal, Kőbánya-Kispest metróvégállomástól a 48-as autóbusszal, ezenkívül gyalog, taxival, riksakulival, stb. Hazajutás Hév-vel, vagy a 179-es éjszakai busszal.

Az esemény maga: Amelyet túlzás nélkül nevezhetünk Dél-Pest eddigi legnagyobb rockhömpölygésének. Bár szórványos megmozdulások és sajnálatosan korán csődbement rock-kocsmák eddig is színezték kedvenc Csepel-szigetünk lakóinak a közvélemény által sajnálatosan félreismert életét, arra még nem volt példa, hogy egyszerre, egy helyen ennyi népszerű, a gagyi poptrendektől távol álló, a muzsikát önmagáért (is) mívelő zenekar gyűljön errefelé össze. További önfényezés helyett álljon itt a fellépők listája.

JÚNIUS 2.

Mantra  Az egyik legtehetségesebb magyar metálegyüttes, krisnatudatú tagokkal. Nem véletlen, hogy a Tankcsapda őket hívta előzenekarnak idei turnéjukra.

Korai öröm  Külföldön is jelentős sikereket arattak extrém, instrumentális tánczenéjükkel. Itthon kultikus hírnévre tettek szert.

Balaton  A honi underground szcéna egyik legrégibb, legendás képviselője. Víg Mihály, a zenekar vezetője  Tarr Béla filmjeinek állandó zeneszerzője.

Heaven Street Seven  Crazy srác című slágerük jóvoltából országos népszerűségre tettek szert. Angolszász gitárzenéjük egy cseppet sem vesztett igényességéből azután sem, hogy sikeresen betagozódtak a mainstream-be. Emellett baromi jó fejek.

Tankcsapda  A legnépszerűbb magyar rockzenekarrá váltak úgy, hogy egy aprócska kompromisszumot sem kötöttek. Lukács László énekes síron túli hangjához elementáris színpadi jelenlét és költészetté nemesülő, a rockkliséken messze túlmutató szövegek társulnak.

Neo  A szintiduó első lemeze élénk visszhangot váltott ki. A legmodernebb irányzatokat ötvöző, behatárolhatatlan zene meglepően széles közönségréteghez talált utat, egyik klipjük pedig az év klipje díjat kapta a tavalyi Arany Zsiráf gálán.

JÚNIUS 3.

Műszaki Hiba  Az alternatív új hullám egyik meghatározó zenekara, ráadásul szemtelenül fiatalok. Szinte elképzelhetetlen már valamirevaló fesztivál nélkülük.

Vidámpark  Hosszabb szünet után álltak össze megint, és eklektikus pszeudo popzenéjük talán összeszedettebb, mint valaha. "Az underground archetípusa" - írta róluk a Magyar Narancs.

Pál utcai fiúk  Karizmatikus előadásmódjuk egy ízben egészen a BS színpadáig repítette őket. Hosszabb hullámvölgy után tavaly jelent meg új lemezük, melyet igen pozitív kritikák fogadtak, és "mellesleg" hűtlenkedő közönségük ismét a zenekar mellé állt.

Sziámi  Elképesztő erejű tánczenéjük, rácáfolva az "erre nincs igény" szlogenre, jelentős tömegeket mozgósít. Egy nagy kiadó kis label-jében minimális promóciós lehetőségeivel a háttérben több lemezt adnak el, mint sok agyondédelgetett popsztár(ocska).

Kispál és a Borz  A mérvadó szakmai sajtó sorozatos díjai mellett tíz éve töretlen népszerűségüket teltházas turnék sora jelzi, pedig Lovasi András szövegei és az egyre összetettebbé váló, évről évre súlyosabb zeneelméletileg nem ezt indokolná. Az egykori, karcos trió mára öttagú, jó értelemben véve vérprofi zenekarrá alakult.

Anima Sound System  A magyar underground tánczene koronázatlan királyai, furcsa mixükben jelentős szerepet játszanak a népzenei elemek is. Az első idők tiszta gépzenéje után mára élő hangszerek is helyet kaptak zenéjükben, amivel a produkció cseppet sem gyengült, sőt.

DJ. Jansky  A Pál Utcai Fiúk basszusgitárosaként elhíresült zenész mostanában egyre több fesztiválon tűnik fel mint lemezlovas. Ezúttal nálunk is ő szolgáltatja a programot záró táncmuzsikát. 

Para-Kovács Imre Mindkét nap a Magyar Narancs híres újságírója vezényli le a programokat.

Jegyárak: Két napos jegy: 3600 Ft, elővételben: 3200 Ft napijegy: 2000 Ft, elővételben 1790 Ft

2001. május 2.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster