Da Capo

A Da Capo-t 1998-ban alapította Kozó Tamás gitáros és Csörnyi Róbert basszusgitáros. Kezdetben kizárólag instrumentális rockzenét játszottak, Colors Of Passion c. daluk a televízióban is többször hallható volt.

Da Capo
A zenekar jelenlegi felállása 1999-ben alakult ki. A két alapítóhoz Nagy Norbert énekes és Göllicz László dobos csatlakozott, billentyűs hangszereken pedig Komáromi Györg játszik.

A lelkesen dolgozó zenekar 1999. májusában adta az első koncertjét - új felállással és természetesen az új műsorral, amelyet leginkább a "dallamos, komplex metal" jelzővel illethetünk. Ősszel már egy rövid turnén vettek részt a Strong Deformityvel, és még ez évben megnyerték a nagy múltú Ugodi Tehetségkutató Fesztivált, ahol az első helyezés mellett a legjobb gitáros, basszusgitáros és dobos címét is megkapták.

A 2000-es évet a Dzsungel című promóciós célú CD megjelenésével köszöntötték. Áprilisban a 3 napos, 83 zenekart felvonultató Denevér Tehetségkutató Fesztiválon szerzett első helyezést a Da Capo, a különdíjak közül a legjobb billentyűs címét hozták el. Nyáron a Magyar Rádió 8-as stúdiójában rögzítették a Prolog című EP-t, amelyet szerzői kiadásban jelentettek meg. Időháló c. daluk pedig egy zömében komolyzenét és dzsessz-t tartalmazó válogatás CD-re került fel.

Da Capo
2000. október-novemberben került rögzítésre a zenekar bemutatkozó nagylemeze. A stúdiómunkálatok a Denevér és a HSB stúdiókban zajlottak. A lemez Phaistos címre hallgat, utalva a közel 3600 éves, máig megfejtetlen hieroglifákat tartalmazó phaistosi korongra. Ahogy a borítóban olvasható bevezetőből kiderül, a zenekar a lemeze metaforájaként értelmezi a régészeti leletet: "Ez a lemez a mi phaistosi korongunk, a mi jeleinkkel és a ti talányaitokkal."

A lemez dalai közül a Pygmalion-ra készül videoklip, amely hamarosan feltűnik a zenei csatornákon, valamint ez a dal hallható a Metal Hammer márciusi kazettamellékletén is. A lemez címéhez közvetlenül kötődő Jelek mélyén a májusi Shock! rockmagazin CD-mellékletén szerepel.

Capo - Phaistos
A lemez csúcspontjának tekinthető Esti Kornél - Kosztolányi ismert alakjára utal. A lemezen helyet kapott a háromtételes Metszetek is, az album az instrumentális Al Fine című tétellel zárul.

A 2001-es év a koncertezés jegyében telik: tavasszal a Progresszív Metal Turné keretében a Stonehenge társaságában látogatják meg az ország klubjait, majd ősszel újabb országos körútra indulnak.

2001. április 6.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster