STONEHENGE - Angelo Salutante

A Stonehenge zenekart Bóta Balázs gitáros alapította 1993-ban. A zenekar tagsága szinte folyamatosan cserélődött, de ennek ellenére számos demoja készült el, melyekről a kritika igen kedvezően nyilatkozott, többek szerint az együttes nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét.

Stonehenge
A Stonehenge mai, stabil felállása és egyéni hangzása 1999 környékén alakult ki, amikor csatlakozott a Dream Theater feldolgozásokat játszó Serenity zenekarból ismert Bátky Zoltán énekes, a korábban sequencerről szóló szintetizátortémákat pedig Baki Ádám billentyűs belépése váltotta ki. A basszusgitáros posztra a korábban a Without Face zenekarban, jelenleg pedig több latin és jazz formációban tevékenykedő Temesi Bertalan basszusgitár-varázsló került. A dobok mögött Szabó Kristóf ül, aki a jazz és extrém metál műfajokban egyaránt otthon érzi magát. Az új tagok összeszokását követően a zenekar Asztalos András segítségével elkészítette első videoklipjét a Between Two Worlds című számra, melyet azóta is rendszeresen sugároznak a zenei csatornákon, és a kritikusok szerint a legjobb magyar klipek közé számít a műfajban.

Stonhenge

A következő lépést az első nagylemez felvétele jelentette, így a 2000-es év nagy része az erre való felkészüléssel telt el. A lemez rögzítése 2000. őszén meg is történt a HSB stúdióban Hidasi Barnabás vezénylése mellett, kiadására az utólagos keverési munkálatok elvégzését követően 2001 áprilisában kerül sor Angelo Salutante címmel. A lemez előzeteseként a gitáros Balázs, aki mellesleg képzőművészeti diplomával büszkélkedhet, elkészített egy multimédiás CD-t, mely ízléses köntösben összefoglalja a zenekar történetét, valamint tartalmazza az eddigi demókat és más anyagokat is. A 2000. év végén a Stonehenge még részt vett a Black-Out és az azóta sajnálatosan megszűnt Nemesis turnéján, a 2001. év első felében pedig a DaCapo zenekarral közösen szervez országos progresszív turnét, melynek eddig lekötött állomásai a következők:

- április 28. Eger ( Sorompó )
- május 4. Szombathely ( Végállomás )
- május 5. Zalaegerszeg ( Gönczi ÁMK )
- május 11. Sz.fehérvár ( KÁOSZ fesztivál )
- május 12. Pécs
- május 18. Győr
- május 19. Szekszárd
- május 26. Budapest ( Progresszív Fesztivál )
- júni. 2. Kecskemét ( Pikong )
- júni. 22. Budapest ( Pecsa Summer Rock's Fesztivál )
- júli. 28. Szentgotthárd


Kapcsolódó linkek:

http://www.go.to/stonehenge

2001. március 19.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster