Oasis-DVD

Kellemes meglepetés

Oasis DVD
Bármi, ami az Oasis-szal kapcsolatos volt az utóbbi időben, az általában a tökéletes káosz tárgyát képezte, ezért a brit kritikusok igencsak elcsodálkoztak, hogy a zenekar Wembley-beli első koncertjéről készült DVD jobban kidolgozott, mint Schwarzenegger felsőteste. Dokumentumfilm is jár hozzá, és a kameraállás is változtatható, így te lehetsz Noel Gallagher. Az alábbi elemzés a Melody Maker tesztelése alapján készült.

A 10 legjobb részlet a DVD-ről….

„F***in’ In The Bushes” Liam sétál be először a színre, ökölbe szorított kezét a levegőben lóbálva kiabálja: „Szarzsákok! Legfőbb ideje, hogy abbahagyják ezt a kibaszott szart!”

„Shakermaker” Liam a csörgődobjával játszik a saját fején, mielőtt valami olyasmit mondana, ami furamód így végződik „Pici szívem, ez aztán a jó srác!”

„Step Out” Noel rászán egy kis időt, hogy megkedveltesse magát a londoni tömeggel, mikor azt mondja: „Én nem tudom, hogy a mi a francon röhögtök, ti faszok. Én most el fogok énekelni egy számot. Bárkinek bármi baja is van ezzel, ti elkényeztetett faszok?”

„Roll With It” Noel ezt az elől álló kis piperköc majmoknak címezi. Liamnek sikerül ráédesgetnie egy nőt, hogy villantsa meg a melleit, azzal a ’körmönfont’ dumával, hogy „vedd elő őket, hadd örüljenek a srácok”.

„Wonderwall” Liam elsomfordál, miközben mindenki énekli a dalt. Noel azt mondja az egyik bandatagnak, hogy „ez az utolsó alkalom, hogy a Wembley Stadionban játszunk, seggfejek”, amikor hirtelen valami elromlik a világításban.

„Cigarettes And Alcohol” A DVD hirtelen a helyszínen kívülre vált, ahol egy betintázott rajongót dobnak ki éppen. Két lány érkezik, és rögtön rádöbbennek, hogy lekésték a koncert nagy részét. De ez azért egy jó szám.

„Don’t Look Back In Anger” Noel ezt a számot azzal konferálja fel, hogy kinyilatkoztatja, neki hatalmas pénisze van, és a dalt mindazoknak szánja, akiknek kicsi a arkuk.

„Live Forever” „Az idei egy kissé elbaszott, furcsa év volt,” mondja Liam. Ahogy a dal befejeződik és elhagyják a színpadot, Liam és Andy hátbaveregetik Gem-et a kifelé vezető úton.

„Rock’n’roll Star” A képernyőkön lepereg a jó öreg Oasis története egészen a kezdetektől. Liam hagyja el utolsóként a szinpadot, és aztán láthatjuk, ahogy mindannyian átvágnak a stadionon. Noel egyenesen egy kocsihoz megy, majd beszáll és elfüstöl. A legközelebbi viszontlátásra!

2000. december 20.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster