Amen - A szüleitekért jöttünk

Oh, bárcsak az Amen pusztító erejű, elsöprő zenéje lenne a modern Amerika új hangja. Az államokban egykor New York volt az igazi otthona a modern rock zenei ágazatainak, és sok banda és lemez még mindig élénken él azoknak az emlékezetében, akik valaha is kapcsolatba kerültek vele. Azóta azonban sokat változott a világ, de Amerikában néhány banda –köztük az Amen – ismét felemelte a zászlót. Töröljük ki tehát a gondolatainkból a mostani kaliforniai nyálas, sehova sem vezető, zsákutcába torkolló vadhajtásokat.Ez egy új, sokkal tökösebb, húzósabb, sokkal tisztességesebb tébolyult módja a halálnak.

Az „Ok Killer” magas fordulatszámú bevezető, és azonnal kellemes borzongató érzéssel tölti el az embert, a tiszta és felpezsdítő érzés, hogy valami eredeti zajt hall a lemezen (sokkal inkább, mint az aprólékosan kitervelt, stúdióban kikevert badarságok). A „Refuse Amen”, a „Justified” és a „The Price Of Reality” valószínűleg az év eddigi legeslegviharosabb, reszelős durvaság-sorozata, a „May Day” Stooges-féle felkavarós nóta, a „Too Hard To Be Free” és az „Ungrateful Dead” pedig olyan, mintha az embert fejjel lefelé húznák fel a lépcsőn.

De félreértés ne essék. Ezuttal nemcsak egyszerűen arról van szó, hogy az év metál ill. hardcore albumáról próbálunk beszélni: ez az album egy igazi fegyver, nyers, rockgéniuszi csőbomba, amelyet első adandó alkalommal minden magára valamit is adó rockernek be kell szereznie. Ez ugyanis hadüzenet az aurális popnak. Kezdhetünk hát minél előbb fegyverkezni.

Ha pedig kibírtad ezt a lemezt … akkor ezek is tetszeni fognak: Cop Shoot Cop „Ask Question Later” (Big Cat, 1993), Babes in Toyland „Fontanelle” (Reprise, 1992), Dead Kennedys „Fresh Fruit For Rotting Vegetables” (Cherry Red, 1980).

2000. december 20.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster