Dobos Gyula - Mountain Flying

Dobos Gyula fiatal zeneszerző, billentyűs hangszereken játszó nagy tehetség. Több amerikai és magyar filmhez komponált már filmzenét. A magyar közönség a sajtó által is dicsért Európa Expressz című film zenéjét hallhatta tőle. A NOKIA számára promóciós célra készített Connecting Images című CD-je 60000 emberhez jutott el.

Új albuma fantasztikus és érdekes mű. Műfaját nehéz lenne meghatározni, de talán a szimfonikus költemény illik rá legjobban. Olyan klasszikus zene, amelyben szintetizátorok szólnak, és világzenei hatások érvényesülnek. A Mountain Flying a fantázia kalandja, felszínre hozhat érzéseket és múltbeli képeket, történeteket, és helyszíneket. Mintha magas hegyekben sziklákon vagy szakadékok fölött egyensúlyoznánk, miközben úgy érezzük, hogy tudunk repülni, képesek volnánk bármilyen problémát megoldanio, és mindenkionek elmondanéánk azt, amit régen szrettünk volna.

A Hegyi repülés olyan érzéseket fejez ki a zene segítségével, mint a szabadság, az elszántság, a nyitottság másokkal szemben.

A csaknem teljesen instrumentális zenében Julius Dobos játszik minden szintetizátoron, és ő készítette a néhol elemi erővel ható effekteket is.

Az album sztárvendége, a Grammy-díjas Sebestyén Márta, aki az Angol beteg című filmben énekelt dalával valóban világsztár lett. A felvételeken közreműködött még a Budapesti Monteverdi Kórus, a 80 tagú Miskolci szimfonikus zenekar. A CD végén egy Elizabeth Barrett Browning vers hallható Patrick McMullan előadásában, aki az Irish Rovers of Budapest zenekar vezetője.

Akik kedvelik Mike Oldfield, Vangelis, John Williams zenéjét, biztosan nem fognak csalódni a Hegyi repülésben sem.

2000. december 15.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster