Balanyi Szilárd - Szilárd Halmazállapot

Balanyi Szilárd neve ismerősen csenghet azon olvasóinknak, akik már hallották azt, a szót, hogy Quimby. Nézzük, mi is ez! 1993-ban megalakult egy zenekar, ami ezt a nevet kapta egy közeli ismerősétől. 1994-től Szilárd is taggá lett eme formációban, s immáron Magyarország egyik legnépszerűbb együtteseként tartják őket számon. Kezdetben a közönségük száma nem haladta meg a 15-öt, manapság pedig kisebb népünnepélyként élhetünk meg egy Quimby koncertet, ha ellátogatunk oda.

A népes közönség életkora a 16 és 40 év közöttiek közül kerül ki. Az eddig regisztrált legfiatalabb rajongója 4 éves volt a zenekarnak! Nem elhanyagolható tény, hogy három hónappal ezelőtt jelent meg a hatodik nagylemezük, szóval nem egy lustulásra hajlamos társaságról van szó. Két Arany Zsiráf díjjal is büszkélkedhet a Quimby: 1996-ban Az év felfedezettjei címet nyerték el, 1997-ben pedig Az év magyar albumáért járó zsiráfot vihették haza! Az ezt követő évben, mint jelölt vettek részt az eseményen. Játszottak Németországban, Olaszországban, Lengyelországban és Szlovákiában is. A Sziget fesztivál Nagyszínpadán 30.000 ember nézte végig a produkciójukat.

Egyszóval ma, a Quimby tömegeket képes megmozgatni. Szilárd, aki egyébként a billentyűs hangszerekért felelős a fentebb említett produkcióban, szólóprodukcióval rukkolt elő, melyet két évig készített. A lemez címe: Halmazállapot. Ezen az albumon 15 kiváló zenész játszik, köztük Jamie Winchester (aki egyébként a lemez producere is egyben), Pély Barnabás és a Quimby három tagja. A lemez szövegei hangulatokat, állapotokat és érzéseket takarnak, melyek az elmúlt egy évben foglalkoztatták Szilárdot. A lemez startra kész, már csak a közönségen a sor, hogy jobban megismerjék őt és megSzilárduljon bennük az elhatározás...


Kapcsolódó linkek:

http://www.tomtom.hu/
http://www.balanyiszilard.hu/

2002. október 16.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster