Heaven Street Seven - Szállj ki és gyalogolj

Két év szünet után, Szállj ki és gyalogolj címmel új albumot jelentet meg a Heaven Street Seven. A Szállj ki és gyalogolj a zenekar ötödik nagylemeze.

Az új HS7 hanglemez a hazai könnyűzene teljes antitézise: egyszerre bátor, gitározós, kísérletező, hangos, aktuális, friss, ropogós és érthető, slágeres, érzelmes és humoros. Az album ellenpéldája a hazai porondon gyakran tetten érhető unalmas, tétnélküli és megszokott popzenének és újabb cáfolata annak a gyakori hazai vélekedésnek, hogy a popzene a hülyeség, a sláger pedig a bénaság szinonímája. Aki ezt a lemezt hallgatja, az várhat „fülbemászó” dalokat, ám ne várjon öncélú művészkedést, ugyanakkor ne ijedjen meg a torzított gitároktól és a hangos doboktól. A Szállj ki és gyalogolj eljátszik azzal a gondolattal, hogy a könnyűzene szórakoztat és elgondolkodtat, ültet és táncoltat egyszerre, de legalábbis egy album keretein belül. Hogy Magyarországon a jó popzenét alternatívnak nevezik? Nos, arról nem a Heaven Street Seven tehet.

A Szállj ki és gyalogolj 2003. novembere és 2004. januárja között készült Budapesten, az Aquarium stúdióban Schram Dávid és Bernhard Hahn hangmérnökökkel, Schram Dávid és a Heaven Street Seven zenei rendezésében. Jó volt.

A Szállj ki és gyalogolj 10 dalt és egy rejtett felvételt tartalmaz, tiszta játékideje háromnegyed óra (ezzel persze nem arra célzunk, hogy lemez anyaga ráfér egy 90 perces kazetta egyik oldalára, hanem arra, hogy tömör és átlátható lemez született, és hogy csak olyan számok kerültek az albumra, melyeket a zenekar a sokadik nekifutás után is igazán szeret).

A Szállj ki és gyalogolj cím mellé – ha megengedik - a zenekar nem kínál megfejtést. Ha van miből kiszállnunk, akkor szálljunk ki és gyalogoljunk egy kicsit. Akinek amiből, akinek ahol, akinek ahogyan, akinek ahová.

A Szállj ki és gyalogolj című albumot megelőző kislemez/klip-dal a Csízbörger, mely e pillanatban látható, hallható és tapintható formátumban (klip, rádiók, kislemez) már jelen van. Aki jó lemezboltokba jár, normális tévéműsorokat néz, és jó rádióadókra teker, az találkozhat az új HS7 kislemezdallal.

A szívhez szóló, nagyívű, húzós gitárokkal és vonósokkal nyakon öntött Csízbörger tőrőlmetszett popsláger, mely akár felülütheti a HS7 eddigi legnagyobb slágereit, a Krézi srácot vagy a Dél-Amerikát.


Kapcsolódó linkek:

www.hs7.hu
www.warnermusic.hu

2004. február 9.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster