"Szeptember 11" - emlékkoncert a Petőfi Csarnokban

"Az önvizsgálat és megbékélés napja"

Minden embernek szüksége lehet évente legalább egyszer arra, hogy megálljon és megbékéljen saját magával, sorsával és embertársaival. Ez a koncert alkalom lehet arra, hogy egyformán és különbözőképpen élő és gondolkodó emberek együtt lehessenek - békében.

A Stereo Kft / Periferic Records szervezésében mindig olyan hazai és/vagy külföldi zenekarok, művészek lépnek fel, akik a hallgatható kortárs, progresszív, folk-world, jazz-fusion és régi zene (barokk, reneszánsz) kiemelkedő tehetségű és tudású előadói. A kiadó mindig felvállalta a fenti műfajok „nagy öregjei” mellett a fiatal tehetségek támogatását.

A „Zene a Periférián Koncertek” tulajdonképpen azt a célt hivatott szolgálni, hogy a külföldi koncertlátogató közönségen kívül a hazai zenekedvelők is rendszeresen láthassák, hallhassák az ország zenei kultúrájában komoly szerepet játszó együtteseket.

A "Szeptember 11" koncertet a Petőfi Csarnok és a Periferic Records közösen rendezi.

A koncert helye:

PETŐFI CSARNOK

Ideje:

2002. szeptember 11 - este 7 óra

Fellépő művészek:

TÖRÖK ÁDÁM ÉS A MINI

(instrumentális zene)

VEDRES CSABA (ex-After Crying)

(zongoradarabok )

AFTER CRYING

(új kompozíciók)

A fellépőkről:

Török Ádám és a MINI 2002-ben megjelent instrumentális progresszív albuma a Nomad Of The Winds ez idáig nem került bemutatásra. Török Ádám és a MINI amióta csak megalakult, hosszú éveken keresztül koncertezett és új dalokat komponált. Mint a progresszív rock elkötelezett rajongója, híve és alkotója a lemezkiadást illetően nem tartozott az elkényeztetett művészek közé. Évtizedeket átívelő pályafutása során alig jelent meg néhány albuma a MINI-vel. A nyolcvanas évek második felében, amikor a progresszív műfaj éppen sokadik recesszióját élte, Ádám megalakította a RABB formációt, amellyel bluest játszottak. Könnyen tette ezt, hiszen mindig is a blues, a progresszív rock és a jazz-fusion műfajokat ötvözte játékában. A kilencvenes évek közepe óta kértem Ádámot egy többségében instrumentális album elkészítésére. A mű megszületése öt évet vett igénybe. Megérte várni!! Akik a Jethro Tull, a Focus, a Colosseum örök érvényű kifejezéseit és a Kárpát Medence magyarságának népzenéjét, a modern ’kortárs szimfo-rock’ monumentalitását és a MINI-t kedvelik bizonyára örömüket lelik majd a LEMEZBEMUTATÓ koncertben.

Vedres Csaba - zeneszerző, billentyűk, ének. Ő indította útjára az After Crying-ot, melynek vezetője, komponistája volt egészen 1994-es kiválásáig. Ezt követően alapította meg Townscream elnevezésű formációját, mellyel egyetlen albumot jelentettek meg 'Nagyvárosi ikonok' címmel. Jelenleg főként szólókoncerteket ad és az elmúlt években több szólóalbuma is megjelent, melyek többségén két jelenlegi After Crying tag, Winkler Balázs és Egervári Gábor, illetve felesége Gyermán Júlia is szerepel. Legutolsó albumán "Két tárgyilagosnak szánt helyzetjelentés után a mai ember nyolcféle menekülésformájával ismerkedhet meg a hallgató. Menekülés belső lelkivilágomba, a szórakozásba, a nosztalgiába, a számítógépes szertartásokba, a depresszióba, a magunkba vetett reménybe, a szkepszisbe és az internetbe. Sűrített kép mindegyik , némi malíciával, bár egyik sem karikatúra. Lehet, hogy egyikünk-másikunk számára meglepő lesz a megszokottnál kicsit "egyszerűbb" hangzásvilág. Számomra szellemi kaland és mindenképpen kihívás..." Vedres Csaba és az After Crying 1997-óta elöszőr játszik egy színpadon.

Az After Crying zenéje nem egyszerűen kiválóan megkomponált mestermunka, és nem csupán a hallgató csodálatát váltja ki, hanem mélyre, a lélekig hat. A szívükből, a zenéért és művészetért való odaadásukból tör elő minden, amit hallunk. Mindennél fontosabb számukra a játék, a közös játék. Az After Crying együttes olyan magyar csapat, melynek tagjai kivételes tehetségük, felkészültségük és több mint tizenöt éves roppant szívós, megszállott munkájuk révén beküzdötték magukat a világ progresszív, kortárs szimfonikus-rock zenei élmezőnyébe, ami jelentős siker. Kevés ilyen művészi értékű magyar zenekar vívott ki hasonló elismerést. Ha ma sokan nem értik, nem akarják érteni őket, az nem az ő hibájuk. Aki meghallgatja, az megérti és megszereti a muzsikát. Velük szemben nem lehet közömbösnek maradni: aki meghallgatta, az megszerette és befogadta őket - szerte a nagyvilágban.

2002. szeptember 5.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster