Fekete doboz

Fekete Doboz

A Fekete doboz 1994 végén alakult Gyöngyösön. Az elmúlt évek során történt néhány tagcsere a zenekarban. A jelenlegi felállásban az együttes csaknem másfél éve működik.

A tagok: Kenyeres András - ének, gitár, Lipi Gábor - basszusgitár, Szipszer Szabolcs - dob. A zene szerzésében mindhárman közreműködnek, a dalok szövegeit az énekes írja.

A zenekar angolszász rockzenét játszik, populáris elemekkel fűszerezve. A koncerteken nagy súlyt fektetnek a saját szerzeményekre, de a műsorban Red Hot Chili Peppers, U2, Sting feldolgozások is szerepelnek.

Számos országos tehetségkutató versenyen vettek részt, ahol eredményesen szerepeltek (különdíjak, különböző nyeremények). Szereplői voltak (1998) a Sony Music által szervezett Generation Next országos versenynek is 1998-ban. Mintegy 400 jelentkező közül a legjobb 30 közé (elődöntő, Miskolc) sikerült - egyetlen heves-megyei zenekarként - bekerülniük. Három éve rendszeres szereplői a nagy nyári fesztiváloknak: EFOTT, Mezőtúri Rockfesztivál, Pepsi Sziget. Emellett persze jónéhány kis rock-kocsmában is adnak koncerteket, kedvelik az ilyen jellegű fellépéseket - a hamisítatlan hangulatuk miatt.

A '90-es évek végén két demojuk készült el: a "Diversity" (1997), és a "Képek" (1998). Az utóbbit a Denevér Stúdióban, Szolnokon készítették Cserfalvi "Töfi" Zoltán hangmérnök segítségével. 2000 tavaszán jelent meg - szerzői kiadásban - a Fekete doboz első önálló albuma, "Audio" címmel. Az album nagy részét a budapesti Interton Stúdióban rögzítették. Jelenleg új albumon dolgoznak, amely várhatóan 2001 nyarán készül el. Az új lemezen, amelyre már három dal elkészült, több elektronikai segédeszközt is felhasználnak.

Levélcím:

Kenyeres Péter Fekete doboz 3200, Gyöngyös Aranysas út 66., IV/1.

Telefon:

37/374-093/ 177-es mellék, 30-270-96-43, 30-308-86-74

e-mail: kenyeresa@freemail.hu

2001. június 28.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster