Tequila And The Chicken Brass

Tequila

1997 nyarán egy buli kedvéért állt össze az akkor még csak öt főből álló zenekar. Név szerint: Bankó András (basszusgitár), Bolvári Örs (dob), Hubai István (gitár,ének), Nagy Ákos (billentyű, ének), Nagy Endre (billentyű, ének).

Alkalmi társaságnak indult, mégis a buli után úgy döntöttek, hogy együtt maradnak.

1997 telén Horváth Péter (tenorszaxofon) csatlakozott, az akkor már Tequila néven futó formációhoz. 1998 februárjában döntöttek úgy, hogy egy olyan zenekart hoznak létre, ami valamilyen formában rendhagyó lesz. Ekkor Bankó András és Horváth Péter segítségével még négy fúvós került a zenekarba:

Drága Bálint (baritonszaxofon), Doszpoth Péter (trombita), Fitos Attila (harsona), Székely Balázs (trombita).

Az ekkor már 10 fős formáció rövid idő elteltével 12 főre bővült, előbb Varga Beatrix (ének, vokál), majd Szabó Márton (szájharmonika) belépésével, és felvette a TEQUILA AND THE CHICKEN BRASS nevet. A Tequila név az alapfelállásból következik, a Chicken Brass pedig magyarul annyit jelent: Csirke fúvósok (No comment!).

Időközben Bolvári Örs külföldön való tartózkodása miatt Bótyik Árpád lett a dobos, majd Örs visszatérte után Árpi maradt a doboknál, Örs pedig a congák mögé került. Idén augusztusban sajnos a haza Székely Balázst szólította a sorkatonák közé, így ideiglenesen megüresedett helyét Jenes András vette át. Jelenleg 14 fős formációval szórakoztatjuk a kedves közönséget.

Link: zene.net mp3 oldalak / magyar / rock

2001. június 21.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster