Da Capo

A Da Capo-t 1998-ban alapította Kozó Tamás gitáros és Csörnyi Róbert basszusgitáros. Kezdetben kizárólag instrumentális rockzenét játszottak, Colors Of Passion c. daluk a televízióban is többször hallható volt.

1999-ben alakult ki a zenekar jelenlegi felállása. A két alapítóhoz Nagy Norbert énekes és Göllicz László dobos csatlakozott, billentyűs hangszereken pedig Komáromi György.

Da Capo
A lelkesen dolgozó zenekar 1999. májusában adta első koncertjét az új felállással és természetesen az új műsorral, amelyet leginkább a "dallamos, komplex metal" jelzővel illethetünk. Ősszel már egy rövid turnén vettek részt a Strong Deformityvel, és még ez évben megnyerték a nagy múltú Ugodi Tehetségkutató Fesztivált, ahol az első helyezés mellett a legjobb gitáros, basszusgitáros és dobos címét is megkapták.

A 2000-es évet a Dzsungel című promóciós célú CD megjelenésével köszöntötték. Áprilisban a 3 napos, 83 zenekart felvonultató Denevér Tehetségkutató Fesztiválon szerzett első helyezést a Da Capo, a különdíjak közül a legjobb billentyűs címét hozták el. Nyáron a Magyar Rádió 8-as stúdiójában rögzítették a Prolog című EP-t, amelyet szerzői kiadásban jelentettek meg. Időháló c. daluk pedig egy zömében komolyzenét és dzsessz-t tartalmazó válogatás CD-re került fel.

Da Capo - Phaistos
2000. október-novemberben került rögzítésre a zenekar bemutatkozó nagylemeze. A stúdiómunkálatok a Denevér és a HSB stúdiókban zajlottak. A lemez Phaistos címre hallgat, utalva a közel 3600 éves, máig megfejtetlen hieroglifákat tartalmazó phaistosi korongra. Ahogy a borítóban olvasható bevezetőből kiderül, a zenekar a lemeze metaforájaként értelmezi a régészeti leletet: "Ez a lemez a mi phaistosi korongunk, a mi jeleinkkel és a ti talányaitokkal."

A lemez dalai közül a Pygmalion-ra készül videoklip, amely hamarosan feltűnik a zenei csatornákon, valamint ez a dal hallható a Metal Hammer márciusi kazettamellékletén is. A lemez címéhez közvetlenül kötődő Jelek mélyén a májusi Shock! rockmagazin CD-mellékletén szerepel.

A lemez csúcspontjának tekinthető Esti Kornél - Kosztolányi ismert alakjára utal. A lemezen helyet kapott a háromtételes Metszetek is, az album az instrumentális Al Fine című tétellel zárul.

A 2001-es év a koncertezés jegyében telik: tavasszal a Progresszív Metal Turné keretében a Stonehenge társaságában látogatják meg az ország klubjait, majd ősszel újabb országos körútra indulnak.

www.dacapo.rob@matavnet.hu


Kapcsolódó linkek:

http://www.dacapo.dynatech.hu/

2001. június 17.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster