A Zene.net bemutatja
Middlewave

Middlewave

Tagok: Varga András ének, Varga Krisztián gitár, Friderikusz László basszus, Kuttor Géza dob.

A békéscsabai zenekar két és fél éve létezik. A zene amolyan ötvözetnek fogható fel, ugyanis a zenekar egyik fele a populárisabb, kommerszebb vonalat kedveli (Radiohead, Oasis stb.), másik fele pedig inkább az elvontabb, tőlünk pár ezer km-rel nyugatra születő zenéket (Alice In Chains, Live...). Ez nem azt jelenti, hogy bármelyikőjük "le lenne ragadva", nagyon sokrétű a zenei érdeklődés, a Soundgardentől a Smashing Pumpkins-ig, Björk, Living Colour, Fish, Beatles... Mindenesetre a saját számokban az amerikai alternatív alaphangulathoz egy legalább ugyanekkora britpop feeling adódik, amiből egy elég érdekes vegyület keletkezett. Tavaly keszült el a zenekar első hangzóanyaga. A hat számot magába foglaló lemezt (Car Songs?) három stúdióban rögzítették.

Kezdetben angolul szóltak a dalok, később áttértek a magyar nyelvre. Koncerteken fele-fele arányban játszák az angol, magyar nyelvű számokat. Feldolgozások közül kedvenceik a Radiohead, Smashing Pumpkins, Live, Stereophonics.

Eddigi sikereikről: a Middlewave eddig 4 tehetségkutató fesztiválon indult, ebből kettőt megnyert (az egyik a 99-es paksi Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztivál, a másik 2000-ben a Megyei Amatőr Művészeti Fesztivál Köröstarcsán). Az elmúlt fél évben szünetelt a koncertezés az énekesük külföldön tartózkodása miatt, de júliustól ismét beindul zenélés. Eddigi egyetlen leszerződött koncertjük a Szigeten lesz aug. 1-jén, a Bahia szinpadon, este 19.00-kor. Szervezik még a következő fesztiválokat: mezőtúri Wanted Feszitvál, EFOTT, MAMF. Ezen kívül természetesen folytatják a portyázást az ország kisebb klubjaiban, és megpróbálnak a demónkkal különböző lemezcégeknél "kopogtatni". Létezik egy (a próbahelyüket biztosító cég által támogatott) zenei klub is, a FEK-éj Klub ( http://www.extra.hu/fekej ), ahol kéthavonta lehetőséget biztosítanak az amatőr rock zenekaroknak, hogy bemutatkozhassanak Békés megyében, ill. Békéscsabán.

A zenekar rendelkezik saját honlappal is.


Kapcsolódó linkek:

http://www.extra.hu/middlewave

2001. június 7.



Click to Visit


FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster